Wat is het nut van een voetensteun op kantoor?

Een voetensteun is ideaal voor op kantoor. Niet iedere bureaustoel kan goed worden ingesteld en dat is direct het nut van een voetensteun op kantoor: u kunt ergonomisch verantwoord op uw plek zitten en krijgt hierdoor minder snel last van uw rug, nek, schouders of hoofdpijn.


Comfortabel

Een voetensteun op kantoor zorgt er allereerst voor dat u fijn comfortabel achter uw bureau kunt zitten. Uw benen kunnen namelijk beter ontspannen als u uw voeten schuin tegen een voetsteun kunt laten rusten. Als u lang stilzit, is het overigens ook fijn om van de voetensteun meer een voetenbankje te maken. Dan stelt u hem niet schuin in, maar zet u de steun recht en wat hoger. Fijn voor de afwisseling en ook goed voor de bloeddoorstroming en vochthuishouding in uw voeten en benen. Als u geregeld last heeft van dikke voeten en/of enkels, dan is zo’n voetenbank een goede oplossing!


Ergonomisch 

Naast comfort is er nog het nut van een voetensteun op kantoor, namelijk dat u ergonomisch verantwoord urenlang kunt werken achter uw bureau. Zittend werk is niet heel belastend voor uw onderlichaam, maar als u een verkeerde houding aanneemt, is het wel erg belastend voor uw bovenlichaam. Veel mensen met een kantoorbaan hebben dan ook veel last van pijn in de rug, stijve schouders, nekklachten en hoofdpijn. Een voetensteun is naast een goed verstelbare bureaustoel van belang om een ergonomische werkplek te creëren. 


Waar u op moet letten bij een voetensteun

Iedereen die veel uren op een dag achter een bureau of tafel zit, heeft belang bij een goede voetensteun. Wanneer is een voetensteun goed? Als deze zowel in de hoogte als in de hoek verstelbaar is. Een goede voetensteun heeft antislipribbels aan de bovenzijde, zodat u niet krampachtig uw voeten ertegenaan hoeft te houden. Dat zou namelijk nog niet ontspannend werken. Daarnaast is het belangrijk dat u een voetensteun kiest die ook stabiel op de vloer staat, met antislipvoetjes. 

U profiteert volledig van het nut van de voetensteun op kantoor als u deze recht voor u zet onder uw bureau. Voor een goede werkhouding zijn uw onderbenen verticaal en uw bovenbenen horizontaal. Uw benen maken een hoek van 90 graden. U kunt naast de voetensteun ook andere ergonomische hulpmiddelen op kantoor gebruiken voor een goede werkhouding. Denk bijvoorbeeld aan een concepthouder en een verstelbare toetsenbordlade.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt