Wat is het belang van papier scheiden?

In de huidige maatschappij wordt het zomaar weggooien van papier al tijden niet meer geaccepteerd. Papier scheiden is de maatstaaf geworden. Verantwoord ondernemen en leven heeft een duidelijke plek ingenomen in onze samenleving. Op het eerste gezicht lijkt het misschien muggenzifterij dat alles voortaan gescheiden dient te worden, maar dit heeft wel degelijk een gunstig effect. U vraagt zich waarschijnlijk het volgende af: wat is het belang van papier scheiden? 


De voordelen van het scheiden van papier

Materialen zoals papier en karton scheiden heeft veel voordelen. Afval scheiden levert namelijk veel op, zowel thuis als op kantoor. Door uw afval te scheiden kunt u namelijk besparen op kosten en energie. Oude mobiele telefoons leveren bijvoorbeeld nog geld op. Als u op het werk mobiele telefoons hebt die niet meer gebruikt worden, is het verstandig om deze niet zomaar weg te gooien. Een lucratieve methode is om de telefoon in te leveren en geld te verdienen. Daarnaast heeft afval scheiden nog een ander voordeel. Wanneer u secuur bent met het scheiden en opruimen van afval, zowel thuis als op het werk, voorkomt u ook nare dingen zoals een vliegenplaag of onaangename luchtjes. Met afval ordenen bent u dus niet alleen duurzaam bezig en levert het u geld op, maar het voorkomt ook vervelende situaties.


Tips om als bedrijf duurzaam te worden (en te blijven)

Er zijn verschillende manieren waarop u met het bedrijf duurzaam te werk kunt gaan. Wanneer u gebruikt maakt van de volgende tips, bespaart u geld en wordt het bedrijf aanzienlijk natuurvriendelijker:
  • Natuurvriendelijke papiersoorten: dit papier heeft het FSC© of PEFC© keurmerk. Dit garandeert u dat dit papier uit bossen komt die duurzaam beheerd worden. 
  • Diverse afvalbakken: verschillende bakken voor papier, plastic en afval maakt het een stuk makkelijker om effectief verschillende soorten materiaal en afval te scheiden.
  • Verminder het energiegebruik: dit kan onder andere door gebruik te maken van duurzame verlichting en milieuvriendelijke apparaten zoals een duurzame printer.
Wanneer u wilt werken in een duurzaam kantoor is het scheiden van het papier vaak een goede eerste stap. Om de drang naar duurzaamheid kracht bij te zetten, is het gebruiken van andere milieuvriendelijke apparaten en oplossingen een mooie stap in een groene richting.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt