Wat is Fastprint Regular papier?

Er zijn veel soorten papier te koop, de beslissing voor welke wordt vaak genomen op basis van de prijs en beschikbaarheid. De keus van veel bedrijven en organisaties valt vaak op Fastprint papier, dit papier heeft een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en een breed assortiment aan papiersoorten. 

Voor dagelijks gebruik wordt Fastprint Regular geadviseerd. Dit is de meest verkochte papiersoort van Fastprint. Het is een multifunctioneel wit kopieer- en printerpapier geschikt voor alle moderne kantoorapparatuur. Maar wat zijn nu de eigenschappen van dit papier? Waarom is dit zo'n goede keuze voor dagelijks gebruik? 


Wat zijn de eigenschappen van Fastprint Regular papier?

Dit papier heeft een witheid van CIE146, hoe hoger dit getal hoe meer licht er gereflecteerd wordt. Met deze gemiddelde witheid heeft dit papier heeft een heldere uitstraling. Dit betekend vooral dat het papier niet goedkoop aandoet, terwijl het wel goedkoop is.

De opaciteit, of de mate van ondoorzichtigheid, van dit paper is 90%. Voor deze eigenschap geldt hoe lager hoe transparanter. Met deze hoge opaciteit is het papier uitstekend te gebruiken voor dubbelzijdig afdrukken. 

Het papier weegt 80 g/m2. Dit is de standaard waarde voor kantoortoepassingen. De beschikbare papierformaten zijn A3 en A4. Beide formaten zijn per 500 vel verpakt, en het A4 papier is eveneens te koop in dozen van 5x 500 vel.

Dit Fastprint papier beschikt over een Ecolabel keurmerk. Dit betekend dat het papier geproduceerd is met een lagere milieubelasting. Bovendien is het chloorvrij. Het papier voldoet aan de houdbaarheidsnorm ISO9706, dat betekent dat het maar liefst 200 jaar zonder problemen bewaard kan worden. Archivering van stukken geprint of gekopieerd op dit papier is dus geen enkel probleem. 


Waarom Fastprint Regular voor dagelijks gebruik?

Zoekt u dus een papiersoort voor dagelijks gebruik, met uitstekende eigenschappen, dat niet goedkoop aandoet maar wel goedkoop is, wat een lage milieubelasting heeft en een lange levensduur, zoek dan niet verder. Dit papier is de beste koop voor uw dagelijks kopieer en printwerk.
 

Naast dit Regular papier biedt Fastprint de volgende papiersoorten:

  • Eco (75 g/m2, wit)
  • Extra (FSC, 80 g/m2 wit)
  • Gold (FSC , 80 g/m2 en hoger, wit, extra glans)
Daarnaast biedt Fastprint een groot assortiment aan gekleurd papier. Meer informatie kunt u verkrijgen via een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt