Wat is Fastprint ECO en wat zijn nog meer duurzame papiersoorten?

Het merk Fastprint heeft een nieuwe papiersoort op de markt gebracht die 100 % duurzaam is. Fastprint ECO is 100 % duurzaam papier en gerecycleerd uit oud papier. Het papier zelf is hagelwit. Het papier wordt ook CO2 neutraal geproduceerd zonder gebruik van chloor of andere witmakers. 

Fastprint ECO draagt bij tot de vermindering van het vellen van bomen en de uitstoot van broeikasgassen. Dit duurzaam papier wordt gemaakt in een fabriek dat gebruik maakt van hun eigen biomassainstallatie en daardoor 100 % CO neutraal. Zij hebben hiervoor het ‘Der Blaue Engel’-certificaat” gekregen uitgereikt door de Duitse overheid. Dit certificaat wordt enkel toegekend aan de meest milieuvriendelijke producten. Met het gebruik van dit fastprint papier draagt u uw steentje bij tot een duurzame wereld. 
 

Andere duurzame papiersoorten

Duurzame papiersoorten zijn herkenbaar aan het label of certificaat dat ze krijgen om de duurzaamheid te benadrukken. Dit label is ook meestal gepubliceerd op de papierwaren zelf zodat u met zekerheid een duurzaam product heeft gekocht. Deze papiersoorten gebruiken milieuverantwoorde grondstoffen en bio-inkten. Ze gebruiken geen chloor of andere chemicaliën in het maken van papier. 
 

Verschillende keurmerken papier

Er zijn een aantal keurmerken papier waar u de duurzaamheid van het papier kan uit afleiden. Zo kan u ook nagaan of de duurzame papiersoorten wel echt duurzaam zijn aan de hand van onderstaande keurmerken. 
  • Het ‘Der Blaue Engel’-certificaat uitgereikt door de Duitse overheid voor het meest milieubewuste product.
  • Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes (PEFC):Het CEPC-label garandeert dat producten die het keurmerk voeren daadwerkelijk uit een duurzaam beheerd bos afkomstig zijn. 
  • Forest Stewardship Council (FSC®):De grondstof voor papierwaren komen uit verantwoord beheerde bossen
  • Nordic Ecolabel (Swan) wordt voornamelijk in scandinavië gebruikt en staat voor strenge criteria inzake milieu, functionaliteit, kwaliteit en klimaat.
  • Europees Ecolabel: Dit Europees label staat voor non-food producten en diensten, die minder milieubelastend zijn dan andere producten door energie- en waterbesparing, vermindering van afval en vermindering broeikasgassen. 
  • Cradle to Cradle (C2C)pleit er voor dat alle restproducten moeten worden hergebruikt.

Wilt u meer informatie over de artikelen van Fastprint en de duurzame papiersoorten? Vraag dan professioneel advies bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt. U vind deze via de postcodezoeker bij ons op de website.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt