Wat is een weekkalender?

Plannen is in uw hedendaagse, drukke bestaan een onmisbare bezigheid. Op uw werk heeft u talloze afspraken die u absoluut niet kunt vergeten, thuis moet het huishouden draaiende worden gehouden en daarnaast zou het erg fijn zijn als u nog wat tijd overhoudt voor sociale contacten én uzelf. Kortom, het is ontzettend handig als u een weekagenda of weekkalender heeft waarin u al deze zaken netjes kunt noteren zodat ze niet worden vergeten. Wat is precies een weekkalender? Wat zijn de voordelen? Wat is een week agenda en hoe maak ik deze? Allemaal vragen die wij voor u beantwoorden.


Altijd overzicht van elkaars doen en laten

Een weekkalender is ideaal voor bij u thuis, maar zeker ook voor op het kantoor. Wat is een weekkalender? Het is een papieren kalender met een harde achterkant waar bij voorkeur een pen aan vastzit zodat gemaakte afspraken of geplande bezigheden direct kunnen worden opgeschreven. Wat zijn de voordelen van een weekkalender voor uw bedrijf of huishouden?
  • Overzicht: in één oogopslag ziet u alle dagen van de week en de gemaakte afspraken op die dagen. Op die manier heeft u een goed overzicht van de week en kunt u snel zien wat er op welke dag waar gaat gebeuren 
  • Plannen: de weekkalender beslaat een geheel jaar. Op die manier kunt u op de lange termijn afspraken plannen en zijn deze inzichtelijk voor collega’s of huisgenoten. 
  • Op de hoogte: u heeft niet alleen een overzicht van uw eigen afspraken en feestjes. Ook de afspraken van anderen kunnen op de kalender worden genoteerd. Op die manier weet u op maandag direct waar uw collega’s of huisgenoten de komende week mee bezig zijn. U kunt zelfs even verder bladeren om te zien hoe ver er vooruit is gedacht en wanneer u die ene borrel kunt houden. 

Praktisch en “to the point”

Een weekagenda is ook een zeer handige tool voor u. U kunt uw week aan de hand van deze agenda namelijk tot op de minuut precies uitschrijven. De agenda is daarnaast persoonlijk, waardoor het onder andere mogelijk is uw eigen systeem erin aan te brengen. 

Een weekagenda maken vergt een middagje werk, maar levert u een mooi en duidelijk overzicht op van uw activiteiten. Het is geheel aan u welke methodes u hanteert. U kunt kleurtjes gebruiken voor verschillende soorten activiteiten, zakelijke en sociale afspraken tot op de minuut precies inplannen of een andere overzichtelijke methode hanteren.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt