Wat is een veilige werkplek?

Een veilige werkplek is natuurlijk gewenst voor zowel werkgever als werknemer. Maar wat is een veilige werkplek eigenlijk? Hoe zorgt u ervoor dat u veiligheid op de werkvloer kunt bieden aan uw werknemers? Veilig werken is een vereiste voor iedere werkomgeving, want een omgeving die geen veiligheid kan bieden, kan ook geen productiviteit bieden. Een veilig gevoel zorgt voor een rustige omgeving, waarin u al uw werkzaamheden op een normale manier kunt verrichten. Toch is het niet voor iedereen helemaal duidelijk wat een veilige werkplek nu precies inhoudt. 

De arbowet verplicht iedere werkgever om een werkplek te realiseren die geen gevaar vormt voor de gezondheid en veiligheid van de medewerkers. In dit artikel leest u wat u nodig heeft om uw werkplek veilig te maken en te houden.


Welke producten dragen bij aan een veilige werkplek?

Er zijn een aantal producten die uw werkomgeving veiliger kunnen maken. Als u aan het werk bent, wilt u zich natuurlijk geen zorgen maken over de veiligheid. Het is van groot belang dat u rustig kunt werken en u volledig kunt focussen op werkgerelateerde zaken. 
De volgende producten kunnen bijdragen aan een veilige werkplek: Een veilige werkomgeving draait niet alleen om de lichamelijke veiligheid, maar ook om psychische veiligheid. Daarnaast zijn er ook minder in het oog springende gevaren, die wel erg vervelend kunnen zijn. Denk hierbij aan stoffen, straling en besmetting.


Kostbare apparatuur

Natuurlijk moeten werkgevers en werknemers werken in een veilige omgeving, maar de kostbare apparatuur mag ook niet uit het oog verloren worden. Het is dan ook zaak dat u deze apparatuur goed beveiligd. Vaak staat er veel belangrijke informatie in computers of in bepaalde documenten, die allemaal veilig opgeborgen dienen te zijn. U wilt natuurlijk niet dat iemand er met vertrouwde informatie vandoor kan gaan. Daarnaast kunt u ook uw winkel beveiligen met bijvoorbeeld valsgelddetectoren, kluizen en winkelspiegels. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt