Wat is een valsgeldstift?

Direct vals geld herkennen? Dat kan met een valsgeldstift en andere handige valsgelddetectoren. De vraag is, wat is een valsgeldstift? Een valsgeldstift is een handige manier om snel en efficiënt vals geld van echte valuta te onderscheiden. 

Wanneer u als ondernemer in een branche werkt waar u veel in aanraking komt met contant geld, dan is de kans zeer groot dat u een keer geconfronteerd bent met valse biljetten. Hiermee kan veel geld misgelopen worden en dat is iets wat te allen tijde voorkomen dient te worden. Valsgelddetectoren zijn dé manier om geld te controleren op echtheid en deze vorm van fraude tegen te gaan. De valsgeldstift is een van deze detectoren die u direct helpt met het herkennen van valse valuta.


Hoe werkt een valsgeldstift?

Een valsgeldstift heeft het uiterlijk van een normale stift maar heeft, in vergelijking met normale stiften, een belangrijke en onderscheidende kwaliteit: het herkennen van vals geld. Hoe kunt u vals geld herkennen? U zet een streepje op een bankbiljet. Als dit streepje snel weer verdwijnt, heeft u met echt geld te maken. Blijft het streepje echter staan en krijgt het een andere kleur, dan heeft u vals geld in handen. De stift kunt u gemiddeld zo’n 10.000 keer gebruiken. Hierdoor is deze valsgeldstift uw ideale middel tegen vals contant geld!


De volgende stap

De valsgeldstift is een snelle en bewezen manier om echte biljetten van valse te kunnen onderscheiden. Is voor u één maatregel niet afdoende? Combineer het gebruik van een valsgeldstift dan met een automatische valsgelddetector. Een detector, zoals de Safescan 70, scant door middel van uv-straling het bankbiljet en kan zo concluderen of u met een echt bankbiljet te maken hebt of dat u betaald bent met een vals exemplaar. Bent u veel onderweg en heeft u behoefte aan een scanner van een kleiner formaat? Een Safescan 85 automatisch is een scanner op zakformaat en hierdoor ideaal voor onderweg. Zowel de valsgeldstift als valsgelddetectoren hebben hun nut al vele malen bewezen. Wanneer u deze twee producten combineert, bent u er helemaal zeker dat u nooit meer vals geld aan zult nemen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt