Wat is een snelhechter?

Een snelhechter is een hulpmiddel waarmee u gemakkelijk papieren kunt bundelen tot een klein dossier. Vooral op kantoor is een snelhechter vaak een erg handig hulpmiddel, op deze manier raakt u losse papieren en documenten niet snel meer kwijt. Snelhechters zijn er in allerlei soorten en maten. Zo is er altijd wel een snelhechter die bij u past. Wij vertellen u alles over de verschillende soorten snelhechters. Zo vindt u een goede snelhechter.
 

Waaruit bestaat een snelhechter?

Een snelhechter bevat een transparante voorzijde en lange papieren identificatiestrook. Ook heeft een snelhechter een smalle metalen strip die aan een strook van karton of plastic vast zit. De uiteinden van deze strip zijn gebogen zodat zij passen door gaatjes die in papier gemaakt zijn met behulp van een perforator. Vaak wordt er nog een beschermstrook bijgeleverd, op deze manier raken de papieren in de snelhechter niet beschadigd. 

Snelhechters worden dan ook veel gebruikt op kantoor. Maar ook op school is een snelhechter een handig hulpmiddel. Daarnaast kunt u een snelhechter ook thuis gebruiken om belangrijke papiere veilig en netjes op te bergen. 


Verschillende soorten

Snelhechters zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er snelhechters verkrijgbaar in verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan zwart, groen, rood of blauw. Op deze manier kunt u de documenten in de snelhechter ook nog onderscheiden in verschillende branches of thema's. Gebruik per branche of thema een andere kleur. 

Daarnaast zijn er kunststof snelhechters, maar ook papieren snelhechters. Kunststof snelhechters gaan langer mee door de sterke materialen. 

Wilt u meer weten over snelhechters en weten welke snelhechter bij u past? Bezoek dan de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel voor advies van professionals. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt