Wat is een muisarm?

Een muisarm is een veel voorkomende klacht. De muisarm valt onder de RSI klachten. RSI is een verzamelnaam voor allerlei aandoeningen aan de handen, polsen, armen, schouders en/of nek. .De afkorting staat voor Repetitive Strain Injury, oftewel een blessure door herhaalde belasting. De muisarm is dus een van deze aandoeningen. We leggen uit wat de muisarm is en wat u er aan kunt doen.
 

Wat is een muisarm?

Een muisarm is een blessure aan de nek-, pols-, arm- en schouder spieren. Het is een gevolg van te veel computer- en computermuisgebruik. De muisarm kent verschillende symptomen: 
  • Vermoeidheid
  • gevoeligheid in polsen, houden, armen, schouders en/of nek. 
Deze klachten kunnen sterk toenemen als er niks aan gedaan wordt. Het kan ook voorkomen dat u er zelfs niet meer van kunt slapen. 
 

Voorkomen van een muisarm

Het voorkomen van rsi, of in dit geval de muisarm kan door de volgende stappen te ondernemen. 
 

Uw werkplek 

Een goede werkplek is erg belangrijk. Let erop dat u een goede werkhouding heeft. U kunt hierbij denken aan een bureaustoel op de juist hoogte, een voetensteun om eventueel de juiste houding te krijgen en de afstand van het scherm. Tevens is het plaatsen van een plant aanbevolen. Het zorgt niet alleen voor frisse lucht, maar bevorderd ook uw humeur. 
 

Manier van werken

De manier van werken heeft invloed op klachten van een muisarm. Vermijd stress, hierdoor is het namelijk lastig om je spieren te ontspannen. Probeer regelmatig pauze’s in te lassen. Probeer ook stukjes te lopen, zo kunnen de benen en armen even gestrekt worden.
 

Computer accessoires 

Er zijn ook nog andere hulpmiddelen om een muisarm te voorkomen. Een goed toetsenbord en een fijne muis zijn belangrijk. U kunt tevens ook gebruikmaken van polssteunen of een headset

Op zoek naar de kantoorartikelen om klachten te voorkomen? Zoek een kantoorvakhandel bij uw in de buurt door onze postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt