Wat is een megabyte?

U heeft er vast weleens van gehoord: megabytes, gigabytes en terabytes. Wat zijn bytes nu eigenlijk en wat is een megabyte precies? Het heeft allemaal te maken met een ingewikkeld systeem voor het opslaan van informatie op computers. Meer over megabytes en hoe deze werken, leest u hier op DéKantoorvakhandel.nl.


Binaire reeks

Het is niet voor iedereen weggelegd, werken met enen en nullen in een ingewikkelde reeks van samenstellingen. Toch is een megabyte (MB), als u zich afvraagt wat een megabyte is, in feite een logische reeks van enen en nullen waaraan bepaalde informatie wordt gehangen. Bytes worden vooral gebruikt in de geheugensystemen van computers en telefoons. Hoeveel bytes een geheugen heeft, bepaalt de opslagruimte en de snelheid waarmee informatie verwerkt kan worden. De grootte van een megabyte is eigenlijk niet zo veel. Waar een mp3-speler een aantal jaar geleden zeer uitgebreid was met 256 MB, zijn er tegenwoordig externe harde schijven met een grootte van een terabyte. Dat is vier keer zo veel capaciteit als 1.000 MB!


Opslaan en back-up

Om uzelf ervan te verzekeren dat al uw belangrijke informatie en documenten van uw computer bewaard worden, is het altijd verstandig om een back-up te maken. Dit kunt u doen met een externe harde schijf. Tegenwoordig hebben de meeste harde schijven een ruimte van een groot aantal GB’s. MB’s worden op dat gebied niet meer zo veel gebruikt, omdat de technologie het mogelijk heeft gemaakt om grote hoeveelheden informatie op te slaan. Het regelmatig back-uppen van uw bestanden kan u een hoop zorgen en gedoe besparen wanneer uw computer een keer crasht. Vooral voor uw werkcomputer of -laptop wordt aangeraden om van al uw bestanden een back-up te maken


Kwaliteit

Externe harde schijven zijn er in verschillende groottes en van verschillende kwaliteit. Om er zeker van te zijn dat de harde schijf goed werkt met uw computer, is het van belang dat de schijf geen grotere snelheid heeft dan uw computer aankan. De twee systemen zijn dan niet compatible en het wordt dan erg lastig om uw bestanden op te slaan. Wilt u weten welke harde schijf het beste bij u past? Lees dan meer op DéKantoorvakhandel.nl of laat u adviseren of ga naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt