Wat is een MacBook?

In het huidige digitale tijdperk is een laptop niet meer weg te denken uit ons leven, bijvoorbeeld om mee naar het werk te nemen of gewoon voor thuis aan de keukentafel. Er is een ruime keuze uit soorten laptops in diverse prijsklassen. Hoe weet u nu welke laptop het beste past bij uw wensen en behoeften? Als u kwaliteit hoog in het vaandel hebt staan, is een MacBook een goede keuze. Maar wat is een MacBook precies?


Zes verschillende soorten MacBook

Een MacBook is een laptop van het merk Apple, wat betekent dat deze laptops een ander besturingsprogramma hebben dan een laptop van een ander merk. Apple heeft zes typen laptops, namelijk de MacBook 12-inch, MacBook Air 11-inch, MacBook Air 13-inch, MacBook Pro 13-inch, MacBook Pro 15-inch en de oudere variant van de MacBook. Deze verschillende MacBooks variëren onder andere in grootte, gewicht, geheugen en opslag. Om te bepalen welke laptop het beste bij u past, is het belangrijk te bedenken waar u de laptop voornamelijk voor gebruikt. Verderop vindt u tips die u kunnen helpen bij het kopen van een laptop.


MacBook kopen: drie tips

Bij aanschaf van een MacBook zijn er een aantal aspecten waar u op moet letten. Het zou natuurlijk zonde zijn als u geld betaalt voor functionaliteiten die voor u helemaal niet van belang zijn. Met de volgende tips doet u nooit meer een miskoop:
  • Bedenk van tevoren goed waar u de MacBook voor wilt gebruiken. Schrijft u met name teksten in Word of wilt u er grote programma’s op laten draaien, zoals tekenprogramma’s? Dit is belangrijk voor het bepalen van het geheugen.
  • Voor intensief gebruik van uw laptop is een snelle processor belangrijk, zodat u snel kunt werken en uw laptop zo lang mogelijk mee gaat.
  • Tot slot: laat u adviseren door professionals. Apple staat garant voor kwaliteit en service. Een MacBook is een grote aankoop, dus goede afwegingen maken is belangrijk.

Voor onderweg

Bent u veel onderweg met uw laptop? Dan is het verstandig om voor een MacBook Air te kiezen. Deze is iets goedkoper dan een gewone MacBook en lekker licht. Daarnaast is deze laptop erg dun, waardoor hij weinig ruimte inneemt in uw tas.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt