Wat is een laserprinter? Alles over laserprinters.

Wilt u weten wat een laserprinter is? Er bestaan verschillende soorten printers. We zijn vrijwel allemaal bekend met de inkjetprinter. Deze printer werkt zoals de naam het al zegt met inkt. Een printer zorgt ervoor dat we tekst, plaatjes of andere weergaven op papier gedrukt krijgen. 
 

De laserprinter

Een laserprinter drukt tekst en afbeeldingen af door middel van een toner (zwart of gekleurd poeder) aan het papier te hechten. De naam van laserprinters komen doordat de printers oorspronkelijk gebruik maakten van laserlicht.Tegenwoordig worden ook led-printers ‘laserprinters’ genoemd. Gary Starkweather heeft in 1969 de laserprinter uitgevonden. Er bestaan ook multifunctionele laserprinters. Deze printers kunnen naast het printen van documenten ook scannen, kopiëren en faxen. Er zijn verschillende tips waar u op kunt letten bij het kopen van een laserprinter. Zo komt u te weten welke laserprinter u het beste kunt kopen. 
 

Onderhoud van laserprinter

Het onderhoud van een laserprinter is veel eenvoudiger dan bij een inkjetprinter. Een laserprinter is, in tegenstelling tot de inkjetprinter, niet voorzien van spuitmondjes die verstopt kunnen raken. Verder heeft een laserprinter geen bewegende printkop, die voor eventuele onnauwkeurigheden kan zorgen. Een laserprinter kan stof aantrekken. Dit komt door hoge elektrische spanningen. Het is daarom van belang de laserprinter goed stofvrij te houden. 

Als de toner morst dient u dit altijd met een doek, eventueel vochtig gemaakt met koud water, af te doen. Bij het gebruik van warm water kunnen de kunststof tonerdeeltjes smelten en kunt u de toner bijna niet meer verwijderen. 
 

Voor- en nadelen laserprinter

Zoals aan elke printer, zijn er ook aan de laserprinter voor- en nadelen: 

Voordelen 

  • De afdrukken zijn watervast
  • De toner verdroogt niet
  • De afdrukken zijn droog 
  • Hoge printsnelheid ten opzichte van een inkjetprinter

Nadelen 

  • Als de pc standby staat, moet hij eerst opwarmen 
  • Laserprinter gebruikt redelijk veel elektriciteit
  • Minder geschikt voor afdrukken van foto’s. (zit verschil in merken 

Is de laserprinter iets voor u? Gebruik dan onze postcodezoeker voor de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt.  

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt