Wat is een kalligrafiepen?

Een kalligrafiepen wordt gebruikt om te kalligraferen. Kalligrafie is de kunst van het decoratief schrijven. Een kalligrafiepen kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Vaak wordt bij het kalligraferen gebruik gemaakt van een ‘brede pen’ oftewel kalligrafiepen. Een kalligrafiepen trekt in dwarse richting een smalle, maar in de lengterichting een brede streep. 

Maar wat kunt u nou eigenlijk precies doen met een kalligrafiepen? In dit artikel vertellen wij u meer over het kalligraferen en het gebruik van een kalligrafiepen. 
 

Soorten kalligrafiepennen

Een kalligrafiepen is er in alle soorten en maten. Zo is er altijd wel een kalligrafiepen die bij jou past. Natuurlijk hangt het soort kalligrafiepen af van wat u er mee wilt gaan doen. Zo kunt u uit verschillende dikten van de kalligrafiepen kiezen. De verschillende dikten zorgen allemaal voor een ander effect. 

Vroeger werd een kalligrafiepen gebruikt met echte inkt. Tegenwoordig zijn kalligrafiepennen gewoon verkrijgbaar met inkt erin. Zo kunt u eenvoudig zelf kalligraferen met de kalligrafiepen!

Kies bijvoorbeeld voor de kalligrafiepen itoya. Deze kalligrafiepen schrijft aan beide kanten. De kalligrafiepen itoya heeft een lijnbreedte van 1,5 en 3,0 millimeter. Deze kalligrafiepen vindt u in uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. Vind gemakkelijk en snel de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel met de postcodevinder
 

Gebruik kalligrafiepen
 

Met een kalligrafiepen kunt u kalligraferen. Kalligrafie is de kunst van het decoratief schrijven. Zo kunt u met een kalligrafiepen bijvoorbeeld een mooie handgeschreven brief schrijven. Daarnaast kunt u de kalliegrafiepen ook gewoon gebruiken voor het maken van aantekeningen en andere activiteiten waarbij u moet schrijven. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt