Wat is een iMac?

Computers zijn onmisbaar op kantoor. Waar vroeger bijna alles met de hand werd geschreven, heeft tegenwoordig iedereen een persoonlijke computer op zijn of haar bureau staan. Wellicht heeft u er op menig kantoor wel een zien staan: een iMac. Dit is een desktopcomputer van het merk Apple, die erg populair is bij veel bedrijven. Een combinatie van goede technologie en mooi design. Wat is een iMac nu eigenlijk en wat zijn de voordelen van de iMac?


Technologie & design

Niets is zo vervelend als een computer die continu vastloopt. Apple is een voorloper als het gaat om technologische ontwikkelingen, wat resulteert in een sterke, kwalitatief goede computer. Bovendien is de iMac een monitor en computer in één. 
Behalve goede technologie, speelt ook het design van deze computer een grote rol. Het is dus een mooi visitekaartje voor op kantoor. De iMac is verkrijgbaar als instapmodel en als zeer krachtige versie. 


Wat zijn de voordelen van een iMac?

Twijfelt u nog of u een iMac koopt of toch voor een andere computer kiest? De voordelen van een iMac op een rijtje:
  • Alles komt van één fabrikant, namelijk Apple. Hierdoor krijgt u niet te maken met losse componenten die niet goed met elkaar samenwerken. Bovendien heeft deze computer een goede integratie van soft- en hardware.
  • iMac werkt met het besturingssysteem iOS in plaats van Windows, dat erg gebruiksvriendelijk is.
  • Een iMac is erg veilig, omdat het virussen buiten de deur houdt.
  • Tot slot ziet een iMac er ook nog eens strak en professioneel uit. Het geeft direct een andere uitstraling aan het kantoor.

iMac bestellen: waar u op moet letten

Het doel van Apple is het produceren van superieure desktopcomputers met goede beeldschermen, hoogwaardige processors en veel opslagcapaciteit. Er zijn verschillende soorten iMac desktops, wat het kopen van een nieuwe computer lastig kan maken. Net als voor een MacBook, een laptop van Apple, geldt dat u bij het kopen van een iMac met name moet kijken naar de doeleinden. Welk soort programma’s gaat u erop draaien en hoeveel wordt er van de computer gebruikgemaakt?

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt