Wat is een headset?

Headsets zijn er in allerlei soorten en maten. Bij de aanschaf van een smartphone wordt er vrijwel altijd een headset bij geleverd. De oortjes aan de headset verschillen. Het is maar net wat u prettig vindt zitten. Ook zit er bij een standaard headset van de smartphone vaak een knopje op de kabel zodat u met een druk op de knop op kunt nemen wanneer u bijvoorbeeld in de auto zit. Een headset is een middel om mee te luisteren en u af te zonderen van ander geluid. 


Wat is een headset?

Het woord zegt het al, een headset is een hoofdtelefoon. Vaak zit er een microfoon aan de headset vast. Een headset voor een telefoon wordt ook wel “oortjes” genoemd. Door de oortjes kan geluid gehoord worden en door de microfoon kan geluid worden opgenomen door bijvoorbeeld te praten. De headset wordt vaak gebruikt om handsfree te kunnen telefoneren. 
Ook zijn er draadloze headsets verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een headset die via bluetooth werkt. Erg handig als u muziek wilt beluisteren of ander geluid wenst te horen en daarbij bewegingsvrij wilt zijn. Bovendien kunt u, wanneer er bluetooth in de auto aanwezig is, telefoneren in de auto zonder de oortjes. 
 

Verschillende headsets

Er zijn verschillende headsets op de markt die aansluitmogelijkheden bieden met een pc, mobiele telefoon en tablet. Headsets worden steeds geraffineerder gemaakt, zo zijn er headsets die bijvoorbeeld wind en ruis onderdrukken. Headsets gaan ook steeds langer meer. Er zijn namelijk headsets die op batterijen werken die men zo achter het oor kan schuiven (een headset zonder kabeltje eraan). Die headsets worden ontwikkeld en hebben vaak al tot zeven uur spreektijd. Headsets zoals in een call center hebben een speciale microfoon erop, dit is handig wanneer u bijvoorbeeld de headset gebruikt om te skypen. Ook zijn er headsets te verkrijgen voor een geweldige geluidservaring voor gaming of films kijken bijvoorbeeld.  

Benieuwd naar de verschillende headsets? Bezoek uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel en vindt deze via de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt