Wat is een grafische rekenmachine?

Een grafische rekenmachine kan erg handig zijn. Vooral middelbare scholieren hebben vaak een grafische rekenmachine nodig. Een grafische rekenmachine is zelfs vaak verplicht op de middelbare school. Grafische rekenmachines worden namelijk veel gebruikt op de middelbare school. Zo hebben middelbare scholieren een grafische rekenmachine bijvoorbeeld nodig voor Wiskunde A, B en C, Natuurkunde en Scheikunde. Wilt u meer weten over de grafische rekenmachine en welke types grafische rekenmachines er zijn? Wij vertellen u alles over de grafische rekenmachine en geven u handige tips.
 

Functies grafische rekenmachine

Een grafische rekenmachine heeft vaak verschillende functies. Op de middelbare school wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van het uitrekenen van bepaalde sommen, tekenen van grafieken en maken van tabellen, rekenen met matrices en het maken van statistieken. Deze functies heeft een normale rekenmachine niet. Het is dus erg belangrijk om een grafische rekenmachine aan te schaffen voor de middelbare school. 

Verder is het mogelijk om teksten op te slaan op een grafische rekenmachine en deze te verbinden met een pc, andere grafische rekenmachine of internet met behulp van een kabel. Soms is het ook mogelijk om enkele spelletjes te spelen op de grafische rekenmachine, maar dit verschilt veel per type. 
 

Types grafische rekenmachines

Er zijn verschillende soorten en maten grafische rekenmachines. Op scholen worden de Casio FX-70000G, Casio CFX-9850GC Plus en de TI-83 en TI-84 Plus het meest gebruikt. Er zijn verder ook grafische rekenmachines van het merk Texas Instruments, Casio en HP. Vaak raden scholen een bepaalde soort grafische rekenmachine aan. Het is handig om u hieraan te houden, omdat deze grafische rekenmachine bepaalde functies kan hebben die scholieren nodig hebben op school. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt

Subvragen