Wat is een geodriehoek?

Een geodriehoek, of ook wel een gradenboog genoemd, is een onmisbaar schoolitem. Vroeg of laat zult u een geodriehoek nodig hebben. In de meeste gevallen wordt de gradenboog bij wiskunde A of B toegepast. Maar hij kan ook van pas komen om rechte lijnen te trekken. In dit geval kan het dus ook voorkomen dat u deze nodig heeft bij bijvoorbeeld tekenen. 
 

De geodriehoek

Een geodriehoek is een hulpmiddel dat u kunt gebruiken om vraagstukken over hoeken en afstanden te beantwoorden. Tevens kunt u door alle hulplijnen op de geodriehoek gemakkelijk lijnen tekenen voor school, maar ook wanneer u bijvoorbeeld aan het knutselen bent. 
 

Uiterlijk van een geodriehoek

Over het algemeen is een geo driehoek transpirant en heeft het zoals het woord het al zegt, drie hoeken. Eén hoek is 90° en de andere twee hoeken zijn beide 45° groot. Aan de lange zijde bevind zich een centimeterverdeling. In het midden ligt de 0 cm en loopt in de meeste gevallen tot 7 á 8 cm naar het uiteinde. De 0 cm is het midden van de driehoek en tevens ook het centrum van een gradenboog. Aan de hand van de gradenboog kunt u gemakkelijk hoeken meten en tekenen. 
 

Soorten geo driehoeken

Er zijn verschillende soorten geodriehoeken:   

Gebruiksmogelijkheden

U kunt de geodriehoek op verschillende manier gebruiken:
Het tekenen van rechte lijnen tot op de 1 mm nauwkeurig.
Het tekenen van korte lijnstukken.
Het meten van hoeken van 0 tot 180 graden.
Het meten van een lijnstuk 
Het midden bepalen van een lijnstuk (niet langer dan 14 cm) 
 

Flexibele geodriehoek

Vroeger waren er alleen geodriehoeken van hardplastic. Deze geodriehoeken braken vaak doordat ze los in de schooltassen zaten. De makers van de geodriehoeken zagen het probleem in en kwamen met een oplossing. Tegenwoordig zijn er flexibele geodriehoeken op de markt. Deze zijn gemaakt van buigzamer plastic en breken dus minder snel. 

Bent u op zoek naar een geodriehoek? Zoek dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt met onze postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt