Wat is een flexibel kantoor?

Een flexibel kantoor is iets waar u steeds meer over hoort. Flexibel werken wordt dan ook steeds populairder. Steeds meer mensen kiezen er voor om flexibel te gaan werken op een flexibel kantoor. Maar wat is een flexibel kantoor nou precies? En wat is flexibel werken? Alles over een flexibel kantoor en flexibel werken vindt u hier. 


Flexibele werkplek

Een flexibel kantoor is eigenlijk een flexibele werkplek. Een flexibele werkplek is een plaats in uw bedrijf waarop iedere medewerker kan inloggen en kan beschikken over de benodigde informatie. U kunt eenvoudig uw kantoor omtoveren tot een flexibel kantoor, door uw kantoor efficiënt in te richten. Een flexibele werkplek kan gebruikt worden door meerdere mensen. Op deze manier wordt uw kantoor zeer efficiënt gebruikt. 


Voordelen flexibel kantoor

Een flexibel kantoor brengt veel voordelen met zich mee. Zo bespaart u onder andere veel kantoorruimte met een flexibel kantoor. Dit komt doordat medewerkers een werkplek op kantoor delen. Hierdoor bespaart u dus ruimte, maar ook kosten, doordat u bijvoorbeeld minder bureaus en computers aan hoeft te schaffen. 

Wel is het belangrijk om te zorgen voor wat speling. Zorg dus altijd dat u enkele werkplekken extra heeft. Op deze manier heeft iedereen altijd een flexibele werkplek om aan te werken in uw flexibele kantoor. 

Daarnaast hebben uw medewerkers altijd en overal beschikking tot alle documenten en programma’s. Hierdoor kunnen uw medewerkers ook gemakkelijk thuiswerken. Er zijn software speciaal voor flexibele kantoren. Met deze software kunnen uw medewerkers eenvoudig overal inloggen en werken wanneer zij maar willen. Dit kan bijvoorbeeld met een laptop, maar ook met een tablet of mobiele telefoon.


Nadelen flexibel kantoor

Natuurlijk zijn er ook nadelen van een flexibel kantoor. Zo heeft u bijvoorbeeld speciale software nodig voor het flexibele werken. Daarnaast vinden sommige mensen het vervelend dat zij weinig privacy hebben bij een flexibel kantoor. Dit komt door de open indeling van een flexibel kantoor en het delen van de flexibele werkplekken. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt