Wat is een digitaal dicteerapparaat?

Een dicteerapparaat is een kleine analoge of digitale geluidsrecorder met een geïntegreerde microfoon. Een dicteerapparaat wordt voornamelijk gebruikt voor het opnemen van gesproken teksten. Vaak worden dicteerapparaten gebruikt op kantoor, zodat u tijdens interviews of vergaderingen niet alles op hoeven schrijven wat er gezegd wordt. Later kunt u bijvoorbeeld de notulen verwerken met behulp van de opname op het dicteerapparaat.

Opslaan op dicteerapparaten

Wanneer u echter iets op wilt slaan op een dicteerapparaat, heeft u compact-s, mini- of microcassettes nodig. Wanneer u gebruik maakt van een digitaal dicteerapparaat, is een geheugenchip of geheugenkaart nodig om gesproken teksten op te slaan. Dit zijn de opslagmedia die gebruikt worden voor de opslag van gegevens op dicteerapparaten.

Extra’s 

Er zijn dicteerapparaten die extra functionaliteiten bieden. Zo is het verstandig om een dicteerapparaat aan te schaffen die beschikt over een vooruit- en terugspoelfunctie, en datum- en tijdstempels. Het aansluiten van een externe microfoon of hoofdtelefoon kan het werken met een dicteerapparaat bovendien vergemakkelijken.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt