Wat is een ‘clean screen policy’?

Een clean screen policy betekent, letterlijk vertaald, niet meer dan ‘schoon scherm’. Een clean screen policy wil aangeven dat het belangrijk is dat u er voor zorgt dat er geen belangrijke informatie op uw beeldscherm zichtbaar of bereikbaar is, voor mensen die dit niet mogen zien.


Vergrendel uw scherm

Wanneer u uw werkplek verlaat, of het nou voor korte of langere tijd is, moet u altijd de clean screen policy volgen. Zorg er daarom voor dat uw computerscherm vergrendeld is, zodat de informatie op uw computer geblokkeerd is voor anderen. Op deze manier voorkomt u dat ongenodigden in uw bestanden snuffelen of erger nog, vertrouwelijke informatie prijsgeven. De gevolgen kunnen erg groot zijn wanneer u niet zorgvuldig omgaat met bepaalde gegevens op uw computer, vandaar dat de clean screen policy zo belangrijk is.


Goed beveiligen

Zorg er daarom voor dat u belangrijke informatie en middelen goed beveiligd. Mensen die geen toegang hebben om ergens mee te werken, horen er ook niet bij te kunnen. Leef daarom altijd de clean screen policy na, en beveilig uw computer minimaal met een wachtwoord.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt