Wat is de juiste hoogte voor mijn beeldscherm

De juiste hoogte voor uw beeldscherm op kantoor? Het is belangrijk dat uw beeldscherm de juiste hoogte heeft om geen last te krijgen van pijntjes. Met de volgende tips van Dé Kantoorvakhandel over het instellen van uw beeldscherm op de juiste kijk- en werkhoogte optimaliseert u uw werkhouding achter de computer. 
 

Juiste hoogte beeldscherm

Om nek- en rugklachten te voorkomen is het belangrijk dat u achter uw computer de juiste werkhouding aanneemt. De kijkhouding heeft hier ontzettend veel mee te maken. Zorg er daarom voor dat uw beeldscherm op de juiste hoogte staan zodat u geen last krijgt van uw nek of rug.

Bekijk ook: 'Hoe optimaliseer ik mijn werkhouding achter mijn computer?'
 

Hoogte beeldscherm instellen

Met onderstaande stappen kunt u snel uw beeldscherm instellen op de juiste werkhoogte.

1. Allereerst: stel uw bureaustoel af op de hoogte van uw werkblad, voordat u uw beeldscherm op de juiste hoogte gaat instellen.
2. Ga op uw goed ingestelde bureaustoel zitten en zorg dat u recht voor uw beeldscherm zit. 
3; Stel de bovenkant van uw beeldscherm af op uw ooghoogte. 
4. Maak gebruik van een beeldschermstandaard als u een klein beeldscherm heeft.
5. Let ook op de kijkafstand tot uw beeldscherm. Als algemene regel kunt u aanhouden dat de monitor op zo’n 50 à 70 centimeter van uw ogen af moet staan. De kijkafstand moet toenemen wanneer u over een monitor met een grote diameter (gemeten in aantal inch) beschikt. 

Meer weten over uw optimale werkhouding achter uw computer? Ga voor aanvullend advies over uw zithouding en voor aanschaf van ergonomische bureaustoelen, monitorstandaarden en meer kantoorartikelen naar een kantoorspecialist in uw regio

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt