Wat is contra gelinieerd papier?

Er zijn veel verschillende soorten papier te verkrijgen. Wel is het zo dat de soorten papier wel allemaal een eigen doel hebben. Gebruik daarom altijd de juiste papiersoort voor het goede doel. 
 

Verschillende papiersoorten

Zo heb je blanco papier, wat belangrijk is voor tekeningen en printers. Verder heb je ruitjespapier wat belangrijk is voor wiskundige praktijken en gelinieerd papier, met lijntjes. Dit schrijft gemakkelijker. Ook bestaat er contra gelinieerd papier. Dit is papier met een kantlijn, wat vaak op scholen en dergelijke wordt gebruikt. 

Buiten dat bestaan er natuurlijk nog meer soorten papier. Denk hierbij aan papierformaten, kleuren en de dikte en het gewicht van papier. Dit zijn allemaal factoren die mee kunnen wegen met het uitzoeken van de juiste papiersoort. Heeft u twijfels? Ga dan langs uw plaatselijke kantoorvakhandelaar voor professioneel advies. 

Contra gelinieerd papier betekent dus niets anders dan papier met kantlijn. Dit papier wordt vaak gebruikt door meerdere kantoren, bedrijven en scholen. Dit omdat het contra gelinieerd papier gewoon het gemakkelijkste is om mee te werken.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt