Wat is clean desk policy?

Clean desk policy, wat houdt dat precies in? Steeds meer bedrijven hanteren een clean desk policy op het werk, maar waarom precies?

Het woord zegt het eigenlijk al, een clean desk policy. Wanneer dit gehanteerd wordt is het zo dat er eigenlijk zo min mogelijk op uw bureau ligt. U heeft slechts de spullen op uw bureau liggen welke u nodig heeft voor het werken. Denk hierbij aan een monitor, toetsenbord, muis, telefoon en een bakje voor pennen en paperclips. Zo werkt de clean desk policy. 
 

Waarom de clean desk policy invoeren?

De reden dat steeds meer bedrijven een clean desk policy invoeren is simpel. Op deze manier ligt er niet meer op het bureau van de werknemers dan zij nodig hebben en kunnen zij wellicht minder snel afgeleid zijn. Toch zal niet iedereen blij zijn met de clean desk policy. 

Er zijn namelijk mensen welke het fijn vinden om te werken met allemaal papieren en andere spullen op hun bureau. Zij zullen het niet fijn vinden om de clean desk policy in te voeren. Toch is het belangrijk dat je de regels blijft hanteren, ook voor deze werknemers. 
 

Voordelen clean desk policy

Maar de clean desk policy heeft ook een aantal voordelen, anders zou u deze natuurlijk niet invoeren op uw werkvloer. Zo geeft de clean desk policy een professionele uitstraling naar de klant en is het zo dat u uw bedrijf kunt laten kennis maken met flexibele werkplekken (denk ook aan het nieuwe werken). Niet iedereen heeft meer een vaste plek nodig wanneer je de clean desk policy invoert.

Ook is het makkelijker om de bureaus schoon te maken omdat er geen onnodige rommel op ligt. De schoonmakers zullen op deze manier een stuk sneller klaar zijn. 

Kortom, genoeg redenen om de clean desk policy in te voeren bij u op kantoor! 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt