Wat is carbonpapier?

Carbonpapier wat is dat eigenlijk? Carbonpapier komt niet meer vaak voor en in de meeste moderne kantooromgevingen wordt er dan ook geen carbon papier meer gebruikt. Toch is carbonpapier erg handig, maar wat is carbonpapier eigenlijk? Wat carbon papier is wordt in dit artikel uitgelegd.
 

Wat is carbonpapier?

Heeft u geen kopieermachine of is het kopieermachine defect? Dan is carbonpapier de ideale noodoplossing. Met carbonpapier kunt u namelijk eenvoudig tekst op een vel papier kopiëren met de hand. Carbonpapier is de ouderwetse manier van printen, maar nog steeds erg handig als het kopieermachine defect is. 

Carbonpapier is erg dun, maar tegelijk van erg stevige kwaliteit. U herkent carbonpapier aan het laagje koolstofpoeder dat op het carbonpapier zit. Dit laagje koolstofpoeder zorgt ervoor dat u handmatig unt kopiëren op een ander stuk vel. 
 

Hoe ziet carbonpapier eruit?

Carbonpapier is een papiersoort dat aan één kant zwart is. De zwarte laag van het carbon papier bestaat uit koolstof poeder en zorgt ervoor dat u handmatig kunt kopiëren. Het koolstofpoeder geeft namelijk af als hier druk op komt te staan.

Carbon papier is ideaal als u een afbeelding wilt overtrekken of handschrift wilt op materiaal waarop niet geprint kan worden. Carbon papier is erg handig voor verschillende situaties buiten de bovengenoemde situaties. 

Wilt u gebruik maken van carbonpapier? Kijk dan even in het carbonpapier assortiment er zijn namelijk verschillende soorten carbonpapier te vinden. 

Wilt u meer informatie over carbonpapier? Ga naar een kantoorvakhandelaar bij u in de buurt voor meer advies over carbonpapier.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt