Wat is A1 formaat papier?

A1 formaat papier wordt vaak gebruik binnen kantoren en bedrijven. Zo is het A1 formaat papier vaak handig voor bijvoorbeeld posters. Het A1 formaat is namelijk erg groot en hierdoor gemakkelijk te gebruiken bij het maken van bijvoorbeeld reclame. Maar het A1 formaat papier, wat zijn hier de afmetingen van?
 

Afmetingen papierformaat A1

Het formaat a1 papier is natuurlijk wel handig om te weten wanneer u deze wilt gaan gebruiken. Zoals eerder gezegd is, wordt A1 papier vaak gebruikt voor posters en dat wil al zeggen dat het een groot formaat papier is. De precieze afmetingen van a1 papier zijn: 
594 x 840 cm. Dit wil zeggen 59,4 x 84 cm. 

De standaards van de afmetingen a1 formaat papier zijn ISO vastgesteld. Dit wil zeggen International Standardisation Organisation. Dit is een instituut welke de standaards vast stelt. Dit doet ISO niet alleen voor A1 formaat papier, maar ook voor A0-, A2-, A3 formaat etc. Er zijn namelijk veel papierformaten te verkrijgen.
 

Papierformaat A1 aanschaffen

Heeft u A1 papier nodig voor uw bedrijf of kantoor? Online of via uw plaatselijke kantoorvakhandel kunt u A1 formaat papier aanschaffen. Wilt u weten waar uw plaatselijke kantoorvakhandel zit? Gebruik dan de postcodezoeker van onze website en vind deze vakhandel!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt