Wat heb ik nodig als ik met mijn bedrijf op een beurs sta?

Wilt u weten wat u nodig heeft wanneer u met uw bedrijf op een beurs actief bent? Wanneer u met uw bedrijf op een beurs staat komt er een hoop kijken bij de voorbereiding van deze dag(en). Dé Kantoorvakhandel geeft u advies over de benodigdheden voor uw beursstand.

Maak ruim van te voren een checklist met alle benodigdheden voor de beurs. Ook is het belangrijk om te weten hoe u op de beurs gaat staan. Met een stand bijvoorbeeld, en hoeveel ruimte mag u in beslag nemen? Dit zijn allemaal zaken welke meespelen met de benodigdheden voor de beurs. Dé Kantoorvakhandel helpt u met dit artikel alvast op weg. 
 

Benodigdheden bedrijfsstand

De precieze benodigdheden voor uw beurs is afhankelijk van uw bedrijf en van de opstelling op de beurs. Heeft u een open opstelling, waarbij uw publiek vrij door de stand kan lopen, of bent u verbonden aan een dichte opstelling, waarbij uw bedrijf achter een tafel staat waar uw informatie op staat uitgestald? Ook is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte u met uw bedrijf krijgt op de beurs. U wilt natuurlijk niet te veel of te weinig benodigdheden meenemen.

Als u met uw bedrijf op een beurs staat kunt u in ieder geval aan de volgende zaken denken:
 

Herkenbaarheid

Op een beurs is het vaak een drukte van jewelste. Zorg dat u voldoende materiaal meeneemt om uw herkenbaarheid te verhogen, met uw logo, bedrijfsnaam en producten of diensten duidelijk in beeld. Is uw bedrijf actief op social media? Denk ook na hoe u uw publiek kunt aansporen u te volgen via social media. 


Badges

Zorg voor voldoende, vooraf geprinte, badges voor u en uw collega's die in uw bedrijfsstand staan. Dit zorgt er voor dat u een professionele uitstraling heeft en zo weten de bezoekers ook wie ze aanspreken namens uw bedrijf.


Presentatiemappen

Met behulp van presentatiemappen kunt u met uw publiek gedetailleerde gesprekken aangaan en waar nodig visuele uitleg geven. Tevens ziet dit er een stuk netter uit dan wanneer u met losse blaadjes rondloopt.


Folderbakjes

Folderbakjes of een folderstandaard zijn een laagdrempelige manier om uw publiek uw folders of brochures mee te geven. Op deze manier is het gemakkelijk om informatie over uw bedrijf te verstrekken.

Promotiemateriaal
Neem ruim voldoende promotiemateriaal mee. Een kleine attentie zoals een pen of een ander hebbeding brengt uw bedrijf ook thuis nog onder de aandacht bij uw publiek. 


Visitekaarthouders

Zeker als u verwacht veel te gaan netwerken zijn een aantal visitekaartbakjes in uw bedrijfsstand een must. Zo geeft u uw publiek op een laagdrempelige manier de kans om aan uw contactgegevens te komen. Verwacht naast het uitdelen van visitekaartjes ook visitekaartjes te ontvangen? Zorg dan voor een nette visitekaarthouder voor in uw zak. Zo krijgt uw gesprekspartner eerder het idee dat u zijn of haar visitekaartje ook waardevol vindt. 

Wilt u meer weten over de benodigdheden voor uw bedrijfsstand? Bij uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel kunt u terecht voor advies en verkoop van onder andere kantoorproducten voor uw beurs. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt