Wat te doen bij een foutmelding van mijn Canon printer?

Mijn Canon printer geeft een foutmelding, wat nu? Het is erg vervelend als uw printer van slag raakt en het even niet meer doet. Hopelijk is het een snel op te lossen probleem. Onderstaand vindt u hoe u de meest voorkomende Canon printer foutmeldingen kunt verhelpen.
 

Hoe los ik het op?

  • Bij foutmelding: “Error 5100” kunnen de problemen 2,3 of 5 aan de hand zijn. Vast zittend papier kunt u vrij gemakkelijk verwijderen en een inkt cartridge is te vervangen of schoon te maken. Extra tip: vergeet u niet de lege cartridge in te leveren? Wanneer het absorptiekussen vol zit volg dan de volgende stappen: zet de printer uit en houdt de volgende knoppen samen ingedrukt: de ‘resume’ knop en de ‘aan’ knop, in die volgorde, totdat er een groen lampje gaat branden. Laat vervolgens alleen de ‘resume’ knop los en houdt de ‘aan’ knop vast. Druk dan de ‘resume’ knop tweemaal in. Als de procedure goed verloopt ziet u het lampje oranje worden en daarna weer groen. Laat nu ook de ‘aan’ knop los en druk vier keer op ‘resume’ en één keer op ‘aan.’ Ten slotte, ze de printer uit en aan. Wanneer het probleem niet is opgelost probeert u het nogmaals.
  • “Error 5200”: de printer is te warm geworden en het is belangrijk dat u de printer even uit zet om deze te laten af koelen. Haal de printer voor de zekerheid ook van de stroom af.
  • “Error 6000”: het kan zijn dat het papier vast zit, controleer daarom de transportwielen. Het kan zijn dat er wat papier is blijven hangen of dat er overtollig stof tussen de wieltjes is gekomen.
  • “Error B200”: de cartridge kan niet goed worden gelezen. Haal de cartridge uit de printer en maak de chips ervan schoon met een papieren tissue. Deze foutmelding kan overigens ook betekenen dat de printkop defect is.

Bent u op zoek naar een nieuwe Canon cartridge? Deze is te verkrijgen, zowel off- als online. Bovendien kunt u ook naar de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel, deze vindt u via de postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt