Wat als het niet klikt met uw collega's op uw werk?

Het kan zo zijn dat het niet goed klikt tussen u en uw collega’s op uw werk. U wilt natuurlijk het liefst dat de band tussen u en uw collega’s een stuk beter is. U zit namelijk minstens acht uur per dag met deze mensen in één ruimte. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen te bedenken wanneer het niet klikt met uw collega’s. In dit artikel geven wij u handige tips wanneer het niet klikt met uw collega’s. Zo verbetert u de sfeer op uw werk!


Band met uw collega’s

Iedere werkdag kom je ze weer tegen, uw collega’s. Dit kan soms vervelend zijn wanneer het niet goed klikt met uw collega’s. Ook werkt u iedere dag aan relaties. Denk maar aan de relatie met uw partner, uw kind(eren), vrienden en familie. Het is belangrijk om ook aan de band met uw collega’s te werken. Juist wanneer het niet goed klikt met uw collega’s is het belangrijk om aan de band met uw collega’s te werken. Bij de ene collega gaat dat wat makkelijker als bij de andere collega. 


Moeite doen

Het onderhouden van relaties kost moeite en tijd. Dit geldt ook voor de relatie met uw collega’s. De band met uw collega’s beïnvloed de manier waarop u naar uw baan kijkt. Wanneer u geen klik met uw collega’s heeft, kunt u al snel met een vervelend gevoel naar uw werk gaan. 

Door wat meer moeite te doen zult u al snel merken dat de band met uw collega’s verbeterd. Toon interesse, stel vragen en geef complimenten aan uw collega’s. Door dit te proberen, zal de band met uw collega’s al snel verbeteren. 


Acceptatie en eerlijkheid

De kans is groot dat uw collega’s anders zijn dan u. Het kan zo zijn dat u zich hieraan ergert. Probeer dan een manier te vinden om hiermee om te gaan, door een middenweg te vinden. Tevens is het belangrijk om eerlijk te zijn tegen uw collega’s. Praat niet achter de rug van uw collega’s om en wanneer u iets dwars zit is het belangrijk om hierover te praten. Doe dit op een kalme en rustige manier. 

Met deze handige tips kunt u de band met uw collega’s verbeteren. Zo kunt u weer met plezier naar uw werk!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt