Wanneer krijgt papier een PEFC™-keurmerk?

Het PEFC-keurmerk voor papier wordt ook wel het Programme for Endorsement of Forest Certication Schemes genoemd. Het PEFC is een onafhankelijke, niet-overheidsgebonden organisatie zonder winstoogmerk die het duurzaam beheren van bossen als het ware promoot via onafhankelijke derde partijen. 

Het PEFC-keurmerk geeft mensen de kans om producten te kiezen uit een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde en economisch levensvatbare bosbouw. Maar wanneer krijgt hout of papier het PEFC-keurmerk?
 

PEFC-keurmerk

Het PEFC-keurmerk staat bekend als het grootste boscertificatiesysteem ter wereld. Het is een non-profitorganisatie. Er worden robuuste standaarden en realistische criteria gesteld voordat het PEFC-keurmerk uitgedeeld wordt. 

Papier en hout wat het PEFC-keurmerk draag, garandeert dat deze uit duurzaam beheerd bos afkomstig zijn. Wanneer u kiest voor materiaal met het PEFC-keurmerk, stimuleert u verantwoord bosbeheer.
 

Duurzaam

Het is een woord dat tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt, duurzaam. Het keurmerk PEFC kan bijdragen bij het aanschaffen van milieuvriendelijke en duurzame producten en materialen voor uw kantoor of bedrijf. Check altijd het keurmerk zodat u zeker weet dat u duurzaam materiaal in huis haalt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt