Wanneer is Secretaressedag?

Uw secretaresse is onmisbaar op kantoor voor het maken van afspraken, inplannen van uw schema en het bijhouden van de administratie. Gelukkig is er ieder jaar een dag waarop u uw secretaresse extra in het zonnetje kunt zetten. Namelijk op Secretaressedag, maar wanneer is die Secretaressedag nu eigenlijk? Het zou jammer zijn als u de datum van nationale Secretaressedag vergeet en u uw secretaresse in de kou laat staan, dus onthoud: elk jaar valt deze speciale dag op de derde donderdag van april. Weten wat u kunt doen om de aanwezigheid van uw secretaresse zo goed mogelijk te vieren? Bij DéKantoorvakhandel.nl leest u er alles over.


Een onmisbare schakel

U heeft het misschien niet altijd door of u staat er niet zo bij stil, maar uw secretaresse is een onmisbare schakel bij het soepel laten verlopen van uw werkzaamheden op kantoor. Stelt u zich eens voor dat u alle taken die uw secretaresse nu verzorgt, zelf zou moeten doen. Dan zou u er flink wat tijdrovende werkzaamheden bij hebben! Daarom is het geen verrassing dat uw onmisbare werknemer wel eens wat extra’s verdient. Daarvoor is deze speciale dag in het leven geroepen.


De ontwikkeling van Secretaressedag

Vieren van Secretaressedag is van oorsprong een Amerikaans gebruik, dat al in 1989 is overgewaaid naar Nederland. Wanneer is Secretaressedag in Amerika dan? Daar valt de dag ieder jaar op de woensdag van de laatste volle week van april. De feestelijke dag is ingevoerd om stil te staan bij de toegevoegde waarde van secretaresses voor een bedrijf of organisatie, maar ook om het imago van het vak wat op te krikken. Inmiddels is het een zeer gewaardeerd beroep en worden secretaresses over de hele wereld ieder jaar weer in het zonnetje gezet op hun eigen dag. 


Bloemen of een cadeautje

Zet in uw eigen agenda heel groot ‘Wanneer is Secretaressedag?’ zonder dat uw secretaresse dit ziet, zodat u haar echt kunt verrassen op deze speciale dag. Weet u niet zo goed waar u uw werknemer mee kunt blij maken? Bloemen of een cadeautje doen het altijd goed, maar ook nieuwe, luxueuze kantoorspullen zijn leuk om te geven! Kijk voor inspiratie op DéKantoorvakhandel.nl of bezoek een kantoorvakhandel bij u in de buurt en verras uw secretaresse met een leuk cadeau.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt