Waarvoor gebruikt u een markeerstift?

Een markeerstift is er in verschillende kleuren en van verschillende merken. De markeerstift werd voor het eerst in 1963 op de markt gezet. Het werd op de markt gezet door het Amerikaanse Carte’s Ink en had de naam Hi-Liter. 
 

Wat is een markeerstift?

Het woord zegt het al, een markeerstift is een stift die u gebruikt om tekst te markeren. Een andere naam voor de markeerstift is ook wel een arceerstift of een accentueerstift. In België wordt de markeerstift een fluo(r)stift genoemd. Er zijn markeerstiften op de markt die voorzien zijn van onuitwasbare inkt. Deze markeerstiften kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld kledingstukken van een identificatie te voorzien. Een markeerstift is een van de vele artikelen die onmisbaar is voor school
 

Het gebruik van een markeerstift

Een markeerstift wordt gebruikt om in een stuk tekst belangrijke delen te markeren. Op deze manier is in één oogopslag duidelijk wat belangrijk is van de tekst. Door het markeren kan er ook gemakkelijk een samenvatting gemaakt worden. 
 

Soorten markeerstiften

Er zijn verschillende soorten markeerstiften. De Stabilo markeerstift is de meest bekende markeerstift. Maar er zijn ook markeerstiften van de merken: Edding, Quantore en Schneider. Het verschil in markeerstift zit in:
  • De kleur. Er zijn diverse kleuren markeerstiften op de markt: Roze, geel, groen, blauw, oranje en paars. 
  • De grootte van de markeer punt. Er zijn dunnere markeerstiften, maar er zijn ook dikkere markeerstiften. 
  • De grootte van de stift. Er zijn mini markeerstiften op de markt. Erg handig voor in een etui. 

Bent u op zoek naar een markeerstift? Zoek dan met onze postcodezoeker een kantoorvakhandel bij u in de buurt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt