Waarvoor crêpepapier gebruiken?

Er zijn veel verschillende soorten papier en karton. Uit de kantoorwereld en ons dagelijks leven zijn papier en karton niet weg te denken. De meest gebruikte soorten papier zijn printer- en kopieerpapier. Maar er zijn veel meer verschillende soorten papier, zoals crêpepapier. Maar waar wordt crêpepapier voor gebruikt?
 

Wat is crêpepapier

Crêpepapier is ontzettend dun papier dat bijna doorzichtig is. Wanneer u op crêpepapier wilt schrijven, zal dit ontzettend moeilijk zijn omdat het papier zo dun is. Maar waar wordt crêpepapier dan voor gebruikt?

Crêpepapier wordt vaak gebruikt om verschillende soorten versieringen van te maken. Vaak worden er slingers gemaakt van crêpepapier, of onderdelen van feestkleding. Om deze reden is crêpepapier dan ook in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. 
 

Nadelen van crêpepapier
 

Een nadeel van crêpepapier is dat de kleurstoffen erg gemakkelijk uit het papier lopen zodra het nat wordt. Dit kan voor de feestkleding nadelige gevolgen hebben. Tevens is crêpepapier ontzettend brandbaar, daarom moet er altijd mee uitgekeken worden. 


Meer informatie

Wilt u meer weten over crêpepapier en het gebruik van crêpepapier? Bezoek dan eens een van de vele kanoorvakhandelaren bij u in de buurt. Via de postcodezoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde kantoortvakhandel. Hier staan professionals voor u klaar om u te helpen in het maken van een keuze. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt