Waar gebruik ik een notitieboek voor?

Notitieboeken zijn lege boeken, maar notitieblokken zijn er in veel verschillende soorten en maten. U kunt hierbij denken aan een snelmemo-notitieblok. Notitieboeken zijn er in verschillende maten. De meest voorkomende maat van een notitieboek is een a5 of a6. De afmetingen van het papier is bij a5 de helft van een a4 formaat. En een a6 papierformaat is weer de helft van een a5. Er bestaan ook notitieboeken die kleiner zijn, maar deze worden minder vaak gebruikt. 
 

Het gebruik van een notitieboek

Een notitieboek kan op verschillende manier gebruikt worden. We zetten het gebruik van een notitieboekjes op een rijtje: 
 

Een samenvatting schrijven

Zit u nog op school of moet u van een stuk tekst een samenvatting schrijven? Een notitieboek kan hierbij uitkomst bieden. U kunt bijvoorbeeld steekwoorden opschrijven die zeker in de samenvatting terug moeten komen. Daarna kunt u er gemakkelijk een lopend verhaal van maken. 
 

Recepten

Snel en gemakkelijk alle recepten in een boek samen. U kunt deze op schrijven in een notitieboek. Wilt u de dag erna een bepaald recept maken en wilt u deze gemakkelijk terug vinden? Gebruik dan een notitieboek met leeslint. Zo kunt u gemakkelijk het lekkere recept terug vinden. 
 

Boodschappenlijstje

Al die recepten vragen om een boodschappenlijst. Schrijf de ingrediënten op in een notitieboek met losscheurende pagina’s. Deze notitieboeken zijn speciaal gemaakt om snel kleine notities gemakkelijk van de pagina te kunnen losscheuren. Zo vergeet u nooit meer een ingrediënt. 
 

To-do lijstje

Alle dingen die u moet doen kunt u gemakkelijk opschrijven in een notitieboek. U kunt bijvoorbeeld per dag opschrijven wat u dient te doen. Heeft u een taak uitgevoerd? Markeer deze dan af met een markeerstift. Zo zit u in een oogopslag wat u nog dient te doen. 
 

Tekenen 

Bent u creatief, maar niks bij de hand om u creativiteit op los te laten? Een notitieboek zonder lijntjes kan uitkomst bieden. Tevens bestaan er ook notitieboeken voor kinderen. Hier kunnen zij van alles tekenen. Alle tekeningen van uw kind in een boekje samen. 
 

Adressen 

Een notitieboekje met alfabet kunt u al uw adressen in kwijt. Op deze manier heeft u alle gegevens in een boekje staan. 

Notitieboekjes kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Bent u op zoek naar een notitieboekje? Zoek dan met onze postcodezoeker naar een kantoorvakhandel bij u in de buurt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt