Waar let ik op bij het kopen van een printer

Printen via WiFi, hoe werkt dat?

Printen via WiFi? Met de moderne technologie is het tegenwoordig mogelijk om te printen via WiFi. Printen via WiFi is ontzettend gemakkelijk en scheelt een hoop werk. Maar hoe werkt dat eigenlijk, printen via WiFi? 
 

Wat is WiFi?

WiFi is de draadloze netwerkverbinding tussen een apparaat en modem. Veel kantoren en bedrijven maken gebruik van een WiFi-verbinding, maar ook thuis is dit vaak niet meer weg te denken. Met behulp van WiFi is het mogelijk om via een tablet of smartphone een WiFi printer aan te sturen en een printopdracht te geven. U heeft op deze manier dus geen last mee van kabels en dergelijke.
 

Draadloos printen via WiFi

U kunt draadloos printen via WiFi, dit kan met behulp van een WiFi printer. U kunt WiFi printers draadloos aansluiten op uw netwerk. Wel moet u de bijbehorende software installeren voordat u gebruik kunt maken van draadloos printen via WiFi. Wanneer u dit heeft geïnstalleerd is het mogelijk om via alle draadloze apparaten in uw netwerk een printopdracht te geven.

Zo kunt u ook uw WiFi printer aansturen via uw smartphone of tablet. Er zijn ook verschillende apps beschikbaar wanneer u via uw tablet of smartphone wilt printen. Wel heeft u dan een WiFi printer nodig wanneer u gebruik maakt van deze apps.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt