Een vrijdagmiddagborrel organiseren: hoe doet u dat?

Om de productiviteit hoog te houden op kantoor en te werken in een goede sfeer, is het belangrijk om af en toe te investeren in een gezellig teamuitje. Dit hoeft niet per se in de vorm van een dagje weg te zijn; een vrijdagmiddagborrel is ideaal voor een paar uurtjes ontspanning. Wat is een vrijdagmiddagborrel en hoe organiseert u een goede borrel?

De vrijdagmiddagborrel is goed ingeburgerd in Nederland en niet voor niets. Na een hele week werken, is er niets zo fijn als ontspannen met collega’s kletsen en loskomen van de dagelijkse werktaken. De meeste borrels beginnen vrijdag rond een uur of 4-5, waardoor de dag tevens wat korter is. Bij het plannen van een bedrijfsborrel zijn er enkele dingen belangrijk. 
 

Snel en makkelijk een borrel organiseren

Een borrel organiseren doet u niet zomaar. Wilt u de kantoorborrel op kantoor houden of gaat u met de groep naar een café in de buurt? Het is vaak handiger om de vrijdagmiddagborrel op kantoor te plannen, zodat u alles van tevoren in huis kunt halen. Om zoveel mogelijk mensen bijeen te scharen, is het belangrijk dat u de borrel tijdig aankondigt. Het is immers stukken gezelliger als er meer collega’s aanwezig zijn. 

Een vrijdagmiddagborrel is niet compleet zonder alcohol op het werk. Een gezellig afzakkertje voor het weekend begint, valt bij veel medewerkers in goede aarde. Sla dan ook stevig in om lege voorraden te voorkomen. Denk aan witte en rode wijn, maar ook aan champagne of port. Veel dames houden ook van rosé. Voor wie niet zo van de alcohol is, kan het ook verstandig zijn om wat frisdrank op voorraad te hebben. In plaats van grote flessen is het veel handiger om blikjes aan te schaffen. Zo voorkomt u dat er flessen drank open blijven staan na de vrijdagmiddagborrel. 
 

Een borrel van A tot Z

Wat is een borrel zonder borrelhapjes? Naast wat lekkere drankjes zijn ook de hapjes belangrijk. U kunt zelf creatief aan de slag gaan, maar ook een catering inhuren voor de hapjes. Zorg wel voor voldoende bordjes, bekers en glazen en investeer ook in doekjes en papier, voor het geval het er enthousiast aan toe gaat. Een vrijdagmiddagborrel organiseren doet u dus snel en eenvoudig met de juiste tips!

Voor meer informatie over facilitaire kantoorartikelen kunt u een kantoorvakhandel bij u in de buurt bezoeken.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt