Vrij vragen met Kerst

Veel mensen willen vrij vragen met Kerst. Het is dan ook handig om tijdig aan te geven wanneer je vrij wilt hebben met Kerst. Natuurlijk hangt het er van af of u wel of niet hoeft te werken met Kerst. Sommige bedrijven zijn namelijk gesloten tijdens de feestdagen. Wanneer uw werk gewoon doorgaat tijdens de feestdagen moet u dus vrij vragen met Kerst, als u met de feestdagen vrij wilt zijn. Maar hoe zit dat nou met vrij vragen met Kerst? Hoeveel vrije dagen heeft u en hoe moet u een vrije dag aanvragen? 


Aantal vrije dagen

Als u vrij wilt vragen met Kerst is het handig om te weten hoeveel vrije dagen u nog heeft. Een werknemers heeft na een jaar werken recht op minimaal vier keer het aantal dagen dat hij of zij per week werkt. Indien u vijf dagen in de week werkt, zijn dat dus 20 vakantiedagen. Echter is er in uw arbeidsovereenkomst of cao een hoger aantal vrije dagen afgesproken. Lees deze dan ook goed door wanneer u vrij wilt vragen met Kerst. 


Vrij vragen

Er is vaak wat onduidelijkheid over het aanvragen van een vrije dag. Wanneer u vrij wilt vragen met Kerst is het natuurlijk wel belangrijk om dit op de juiste manier te doen. Vrij vragen dient u schriftelijk te doen. Het kan zijn dat uw werkgever weigert u vrij te geven met Kerst. Bijvoorbeeld wanneer een aantal werknemers tegelijk vrij willen zijn met Kerst. Vaak kunt u dan in goed overleg met uw werkgever toch nog tot een oplossing komen. 


Op tijd

Het is erg belangrijk om tijdig aan te geven wanneer u vrij wilt hebben met Kerst. De kans is namelijk groot dat veel van uw collega’s ook vrij gaan vragen met Kerst. Zorg dan ook dat u er op tijd bij bent. Zo bent u er van verzekerd dat u vrij bent met Kerst!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt