Wat zijn de voordelen van een bordschaar ten opzichte van een rolsnijmachine?

Een bordschaar is een vorm van een papiersnijder. Er zijn verschillende soorten papiersnijders die u als hulpmiddel kunt gebruiken om papier te snijden. Het verschil tussen papiersnijders zit vaak in de kwaliteit op het materieel gebied en de grootte van het apparaat. 

Zo zijn er bijvoorbeeld bordscharen en rolsnijmachines. Maar wat zijn de voordelen van een bordschaar ten opzichte van een rolsnijmachine?
 

Voordelen bordschaar

Een bordschaar is een snijmachine die op een onderstel vastzit, vaak met uitklapbare zijtafel en papierneerdrukker. Aan de meeste bordscharen zit een zijgeleider met maatverdeling en mesvergrendeling en transparante mesbeschermer. Meestal is een bordschaar geheel van metaal gemaakt, erg stevig materiaal dus. 

Een rolsnijmachine daarentegen is draagbaar en hierdoor een stuk minder stevig. Er zit wel een mesbeveiliging op, maar een bordschaar is gemakkelijk in de omgang en ook een stuk veilig. Tevens kan een rolsnijmachine vaak maximaal 5 vellen snijden en een bordschaar een veel grotere hoeveelheid.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt