Voorbereiden op beoordelingsgesprek

Tips nodig om u voor te bereiden op een beoordelingsgesprek? Een beoordelingsgesprek is wat anders dan een functioneringsgesprek, dat moet u eerst weten. Veel starters krijgen te maken met een beoordelingsgesprek, voornamelijk aan het einde van het jaar. DeKantoorvakhandel geeft u graag tips ter voorbereiding op een beoordelingsgesprek op uw werk.
 

Tips voorbereiding beoordelingsgesprek

Een beoordelingsgesprek is spannend en daarom is een goede voorbereiding belangrijk. Wat u kunt doen is alvast de agenda opvragen van het beoordelingsgesprek. Op deze manier weet u welke punten er besproken gaan worden. Ook is het belangrijk dat u kritisch bent naar uzelf. Wat is er goed gegaan het afgelopen jaar en wat had beter gekund? En waar ligt het aan? Zelfreflectie is belangrijk en zo laat u in het beoordelingsgesprek zien dat u zelf ook nagedacht heeft. 

Na het beoordelingsgesprek wordt er een verslag gemaakt over de besproken punten. Hier wordt vervolgens een handtekening onder gezet door beide partijen. Lees dit verslag goed door en onderteken deze alleen wanneer u het eens bent met het verslag van het functioneringsgesprek.
 

Salarisverhoging vragen?

Wilt u salarisverhoging vragen tijdens uw beoordelingsgesprek? Het is mogelijk dat u om salarisverhoging vraagt tijdens het beoordelingsgesprek. Uit dit gesprek wordt u ook beoordeeld naar uw functioneren en weet u of u op de juiste manier werkt of niet. Echter heeft het allemaal te maken met de juiste timing, geld is nou eenmaal een gevoelig onderwerp.

Merkt u dat u tijdens het beoordelingsgesprek wat kritische punten naar uw werk krijgt? Dan is het misschien niet verstandig om direct over salarisverhoging te beginnen tijdens het beoordelingsgesprek. Zorg er dan voor dat u eerst aan deze punten van kritiek werkt, vraag dus altijd de juist feedback. Wanneer u bezig bent met deze punten verbeteren, kunt u beter een nieuwe afspraak inplannen en buiten het beoordelingsgesprek om salarisverhoging vragen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt