Visitekaartjes printen

Zelf visitekaartjes afdrukken? Uw visitekaartjes afdrukken in topkwaliteit doet u zelf. Met een goede inket- of laserprinter drukt u zelf professionele visitekaartjes af. Er kan gekozen worden uit verschillende formaten bij visitekaartjes afdrukken. 
DeKantoorvakhandel legt het u haarscherp uit. U kunt direct aan de slag om uw eigen visitekaartjes van hoge kwaliteit af te drukken. 
 

Formaat visitekaartjes

Het meest gebruikte formaat voor visitekaartjes afdrukken is 85 x 55 mm. Deze standaardformaten zijn gelijk aan een bankpas, en dus gemakkelijk op te bergen. Ook speelt het gewicht van het papier een belangrijke rol, bij het afdrukken kunt u het beste 250 of 300 grams papier gebruiken. Dit is wat dikker papier dat zorgt voor een visitekaartje van stevige kwaliteit.

Om te voorkomen dat de teksten of illustraties worden afgesneden van de visitekaartjes kan er in het ontwerpprogramma gebruik gemaakt worden van hulplijnen zorg dat het bestand minimaal 6 mm binnen de hoogte en breedte geplaatst wordt om zo rekening te houden met het schoonsnijden. 
 

Visitekaartjes printen

Wanneer u zelf het afdrukken van uw visitekaartjes gaat doen is er een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Het meest belangrijkste wat er op een visitekaartje staat zijn de contactgegevens van uw bedrijf, zorg er daarom voor dat teksten leesbaar blijven bij het afdrukken. Als u het ontwerp zelf heeft gemaakt is het nodig om in het ontwerpprogramma de teksten om te zetten naar lettercontouren. 

Met kwalitatief goede visitekaartjes kunt uw meteen in een keer een goede indruk achterlaten.
Denk hierbij aan dat bij het afdrukken uw afbeeldingen gevectoriseerd zijn in plaats van pixel-afbeeldingen te gebruiken. Vector bestanden zijn namelijk geschikt om scherpe afdrukken te maken voor visitekaartjes en zorgen er voor dat er geen kwaliteit van uw logo of huisstijl verloren gaat bij het afdrukken of printen. Vector bestanden worden gebruikt voor bijvoorbeeld drukwerk, belettering, graveren en zeefdruk, Bovendien kunt u de  vectorafbeeldingen zo groot maken als u dat wilt.

Wanneer er kleuren wordt gebruikt bij het afdrukken is het beter om de bestanden om te zetten naar cmyk-kleuren voordat uw visitekaartjes gaat afdrukken, gebruik hiervoor nooit rgb kleuren die zijn alleen bedoeld voor de kleurweergave op het beeldscherm van uw computer. De opmaak mag bij het afdrukken niet uit meerdere overlappende lagen bestaan en sla het bestand op in 300 DPI.

Alle visitekaartjes netjes geprint? Houdt deze dan gebundeld in een handig opbergsysteem voor visitekaartjes.


Meer informatie

Wilt u meer informatie over het printen van visitekaartjes? Bezoek dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Deze vindt u eenvoudig aan de hand van de postcodezoeker. In de kantoorvakhandel staan professionals voor u klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt