Verschil tussen remanufactured cartridge en compatible cartridge

Cartridges en toners worden geproduceerd door de fabrikanten van de merken. Het kan ook zo zijn dat de cartridges en toners niet door de bekende merken, HP, Canon, worden gemaakt. Ze worden dan door een derde partij gemaakt. Dit is in te delen in remanufactured cartridges/ toners en compatible cartridges/ toners.
 

Remanufactured toner of cartridges

Een remanufactured toner of cartridge is een tweedehands product. Met inkt cartridges en toners zijn dit gebruikte originele cartridges. Ze worden geïnspecteerd en vervolgens schoongemaakt. Daarna kunnen ze opnieuw gevuld worden. De cartridges en toners worden na het vullen getest. Wanneer ze aan de eisen voldoen kunnen ze opnieuw geseald worden en worden ze verkocht.
Compatible toner of cartridges

Een compatible toner of cartridges is als het ware (na)gemaakt om te werken in een bepaalde printer. Compatible staat hier als ‘geschikt voor’. In de meeste gevallen zijn de compatible toners of cartridges van betere kwaliteit dat de remanufactured. De compatibele toners of cartridges worden namelijk 100% nieuw gemaakt en dus niet hergebruikt. Dit zorgt ervoor dat de kans op defecten in het product verkleint worden.
 

Liever remanufactured dan compatible?

Ieder merk heeft natuurlijk het liefst dat de producten van de eigen fabrikant gekocht worden. De argumentatie is dat de kwaliteit beter is. In de meeste gevallen is dit ook waar. Toch kan het voor simpele documenten niet veel verschil uit maken. Per bedrijf of consument verschilt het wat zij de beste kwaliteit vinden.

Bent u op zoek naar toners of cartridges? Zoek dan met onze postcodezoeker de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt