Veel documenten scannen, hoe doe ik dat efficiënt?

Scannen is een tijdrovende klus, vooral als u veel documenten wilt scannen. Houd daarom bij het kopen van een scanner rekening met het soort scanner dat u koopt. Dé Kantoorvakhandel geeft u uitleg over het soort scanner waarmee u snel en efficiënt documenten en foto's kunt scannen. Zo houdt u meer tijd over voor belangrijkere werkzaamheden.
 

Snelle scanners

Invoerscanner


Wanneer u veel documenten te scannen heeft, dan kost het veel tijd om pagina voor pagina uw documenten te scannen. Kies in zo'n geval niet voor een zogeheten flatbedscanner - waarbij u de klep open en dicht moet doen -, maar schaf een invoerscanner ofwel doorvoerscanner aan. Dit type scanner is een veelgebruikte scanner in zakelijke omgevingen. U kunt hiermee in snel tempo veel documenten digitaliseren. 
 

Flatbedscanner met ADF


Als u toch de voorkeur geeft aan een flatbedscanner boven een invoerscanner, let er dan op dat uw nieuwe scanner over een ADF-functie beschikt. ADF staat voor Automtische Documentinvoer (Automatic Document Feeder). Hiermee kunt u tot enkele tientallen vellen papier tegelijk een opdracht versturen aan uw scanner, waarbij de documenten automatisch door de scanner worden gevoerd. Dit bespaart u tijd ten opzicht van een flatbedscanner zonder ADF.


Snelheid scanner


Let daarnaast ook op de scansnelheid van het apparaten die u gaat vergelijken. Dé Kantoorvakhandel heeft scanners in haar assortiment die minder dan 5 seconden doen over het scannen van een pagina. Bekijk hier het uitgebreide assortiment van scanners op Dé Kantoorvakhandel.

Wilt u meer weten over snelle scanners en andere kantoorproducten? Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandels in Nederland en België. Ga voor advies en aanschaf van scanners of andere kantoorproducten naar uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt