Uitstelgedrag op het werk vermijden: omhoog met die werkmotivatie!

Het is een algemeen fenomeen: uitstelgedrag. Niet alleen in het dagelijks leven hebben veel mensen er last van, ook op kantoor kan uitstelgedrag zich in allerlei bochten wringen en zomaar zorgen voor een inefficiënte en niet-productieve werkdag. Hoe zorgt u met de juiste tricks en tools voor een ideale productieve kantoordag? Investeren in werkmotivatie is belangrijk voor het vermijden van uitstelgedrag!

Uitstelgedrag is iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben. Sommige taken zijn nu eenmaal niet zo leuk als andere, maar toch moeten ze gedaan worden. Er zijn verschillende manieren om sneller te werken en zo eerder klaar te zijn met je bezigheden. 
 

Snel aan de slag

Productief werken betekent sneller werken. Werk dan ook met kleine, dagelijkse takenlijsten en plan liever iets te weinig dan teveel. Zo voorkomt u dat u taken niet af krijgt en teveel hooi op uw vork neemt. Het is belangrijk om een beetje te toveren met de takenlijst en zo productief te worden. Ga op zoek naar de meest effectieve volgorde voor het voltooien van taken. Op deze manier boekt u veel meer resultaat in zo weinig mogelijk tijd. Handige organizers, agenda’s of notitieblokken helpen hierbij. Begin dan met de taken die het vervelendst zijn. Door deze struikelblokken aan het begin aan te pakken, valt de rest daarna reuze mee. Stop niet meteen aan het einde van een taak, maar begin meteen met de volgende. Op deze manier wordt uitstelgedrag voorkomen. 

Om de motivatie op het werk hoog te houden, is het ook belangrijk om snel door de takenlijst heen te werken. Verzamel taken die op elkaar lijken en voer die in één keer uit. Ga met stiften en gekleurde schrijfwaren aan de gang om de voortgang bij te houden en zo te zien wat er nog wel en niet gedaan moet worden. Wegstrepen zorgt voor rust en een goede werkmotivatie. 
 

Het motiveren van werknemers

Niet alleen voor uzelf kunt u de motivatie hoog houden, ook collega’s kunnen nog wel eens wat leren. Laat u niet afleiden door collega’s en social media, maar schakel e-mail en dergelijke uit en ontmoedig kletsende collega’s door gebruik te maken van diverse kantoorhulpmiddelen, zoals koptelefoons. Daarnaast bieden een opgeruimd kantoor met handige opbergkasten en archiefkasten, comfortabele kantoormeubelen en voldoende schrijfgerei ook volop mogelijkheden voor een ideale productieve kantoordag. 

Wilt u meer informatie over de gang van zaken op kantoor of bijvoorbeeld kantoorartikelen? Zoek dan via onze postcodezoeker een kantoorvakhandel bij u in de buurt!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt