Twitter als bedrijf gebruiken

Twitter als bedrijf gebruiken is iets wat steeds meer bedrijven doen. Twitter is een gratis sociaalnetwerksite waarbij gebruikers korte berichtjes van maximaal 140 tekens kunnen publiceren. Men kan via Twitter reageren op berichtjes en andere mensen volgen. Veel bekende mensen en bedrijven maken gebruik van Twitter. Social media is de ideale manier om contact te onderhouden met uw klanten. Zo kunt u als bedrijf via Twitter interactie aangaan met uw klanten. Dit is tegenwoordig erg belangrijk voor bedrijven. Wij vertellen u in dit artikel alles over Twitter gebruiken als bedrijf. 


Waarom Twitter?

Twitter is een van de grootste sociaalnetwerksites van de wereld. In 2011 had Twitter honderd miljoen actieve gebruikers. In Nederland waren er op dat moment een miljoen actieve gebruikers. Twitter wordt gebruikt voor diverse doeleinden. Zo plaatsen veel gebruikers Twitter hun dagelijkse belevingen op het sociale medium. Echter wordt Twitter ook vaak gebruikt om vragen te stellen aan bedrijven en organisaties. Daarom is het belangrijk om als bedrijf Twitter te gebruiken. Consumenten stellen het op prijs wanneer bedrijven en organisaties reageren op hun berichtjes. 


Handige tips

Het inzetten van Twitter kan voor een bedrijf een goede stap zijn. Echter kan het nog best lastig zijn om Twitter als bedrijf in te zetten. Wij geven u handige tips voor het inzetten van Twitter als bedrijf. 


Interactie

Zoals eerder gezegd is interactie erg belangrijk. De conversatie aangaan met uw doelgroep is erg belangrijk. Probeer hierbij wel te voorkomen dat u te commercieel overkomt. Maak tevens gebruik van gerelateerde onderwerpen in de branche van uw bedrijf. 


Luisteren

Luister goed naar uw volgers en laat ze meedenken. Door vragen te stellen aan uw volgers en ze mee te laten denken komt u op nieuwe ideeën. Luister dus goed naar hun reacties en suggesties voor u als bedrijf. Laat hen tevens weten dat u dit als bedrijf waardeert en reageer op uw berichten. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt