Tips voor smalltalk op kantoor

Smalltalk op kantoor komt veel voor. Echter zijn er veel mensen niet zo goed in smalltalk op kantoor. Smalltalk heeft niet alleen vermaak als functie, maar heeft daarnaast ook als functie het aangaan van een contact, het openen en onderhouden van een gesprek. Hierdoor onderhoudt u op een makkelijke manier goed contact met uw collega’s. Wij geven u handige tips voor het voeren van small talk op kantoor. Zo vermijd u ongemakkelijke gesprekken en kunt u toch een leuk gesprek voeren met uw collega’s. 


Gespreksonderwerp

Met het voeren van smalltalk op kantoor moet u natuurlijk wel rekening houden met het gespreksonderwerp. Niet ieder gespreksonderwerp is namelijk geschikt voor smalltalk. Kies daarom een onderwerp dat uw gesprekspartner ook interesseert. Denk bijvoorbeeld aan sport of een hobby.

Vermijd tijdens smalltalk op kantoor ook belastende onderwerpen. Ga geen zware gesprekken voeren over politiek of religie. Doordat mensen hierover van mening kunnen verschillen kunt u al snel in een discussie verzeild raken. 

Natuurlijk is het ook niet de bedoeling om te roddelen over andere collega’s wanneer u smalltalk voert met uw collega. Een nieuwtje over uw collega kan geen kwaad, maar probeer u niet negatief uit te spreken over anderen. Op deze manier maakt u zichzelf niet populair. 


Complimentjes

Tot smalltalk behoort ook het geven van complimentjes aan uw collega’s. Dit kunt u het beste werkgerelateerd houden. Geef uw collega’s bijvoorbeeld een complimentje over het werk dat zij geleverd hebben. Zo voorkomt u ongemakkelijke momenten. 

Door het geven van complimenten verbeterd de band tussen u en uw collega’s gemakkelijk. Zij zullen zich snel op hun gemak voelen wanneer zij bij u zijn. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt