Tips voor het nieuwe werken

Het nieuwe werken is razend populair. Steeds meer werknemers kunnen tegenwoordig overal en op ieder tijdstip werken. Dit komt doordat steeds meer bedrijven over gaan op het nieuwe werken. Voor bedrijven is het nieuwe werken erg aantrekkelijk, omdat zij op deze manier bijvoorbeeld kunnen bezuinigen op kantoorruimte. Maar ook voor werknemers is het nieuwe werken heel fijn. Zo kunnen zij zelf hun tijd indelen. In dit artikel vertellen wij u alles over het nieuwe werken en geven wij u handige tips. 


Wat is het nieuwe werken?

Het nieuwe werken is een nieuwe kijk op hoe mensen hun werk doen. Bij het nieuwe werken krijgen werknemers veel meer vrijheid en verantwoordelijkheid dan bij het ‘oude’ werken. Dit is voordelig voor werkgever en fijn voor de werknemer. De werkgever bespaart namelijk geld met het nieuwe werken en de werknemer heeft veel vrijheid en kan bepalen waar en wanneer hij of zij wilt werken. Het belangrijkste uitgangspunt van het nieuwe werken is: werken waar, wanneer en hoe u wilt. 


Maak afspraken

Wanneer u minder aanwezig bent vanwege het nieuwe werken is het belangrijk om goede afspraken te maken. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over aanwezigheid en bereikbaarheid. Spreek met uw werkgever bijvoorbeeld af hoeveel dagen en uren u aanwezig bent op kantoor en op welke dagen u vanuit huis werkt. Maar ook de bereikbaarheid is erg belangrijk. Denk aan de bereikbaarheid buiten en binnen kantooruren. 


Een goede werkplek

Een goede werkplek is erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische bureaustoel en een ergonomisch bureau. Wanneer u vanwege het nieuwe werken thuis gaat werken is het belangrijk om te kijken naar de inrichting en faciliteiten van uw werkplek in huis. 

Zo werken veel mensen vanaf de eettafel of de bank. Dit is natuurlijk een prima werkplek, maar denk hierbij bijvoorbeeld wel na over de werkzaamheden die u op deze plekken uit gaat voeren. Wanneer u bijvoorbeeld gemiddeld drie uur of langer op een bepaalde plek werkt, dan is de ergonomie van de werkplek erg belangrijk. Doet u dit niet, dan loopt u op de lange termijn risico om last te krijgen van bijvoorbeeld rug- of nekklachten

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt