Tips voor het gebruiken van een papiersnijmachine

Met de handige tips voor het gebruiken van een papiersnijmachine kunt u gemakkelijk minuten op één dag besparen als u veel documenten moet snijden. Een papiersnijmachine snijdt wel eenvoudig en netjes door papier heen, als u dikke stapels moet verwerken, kan het toch een lastig karwei zijn. Te dikke stapels zorgen er namelijk voor dat papier verschuift en het daardoor niet recht en netjes gesneden wordt. Ook kan er nogal wat kracht nodig zijn om door die dikke stapels heen te snijden. Daarom vindt u hier handige en eenvoudige tips voor het gebruiken van een papiersnijmachine.


De moeilijkheden met een snijmachine omzeilen

Als u vaak en veel papier moet snijden, is het handig om dit karwei makkelijker te maken met de juiste snijmachine. Papiersnijders zijn er in vele soorten en maten en met het juiste exemplaar gebeurt dat snijden van papier veel sneller en makkelijker. Zo zijn rolsnijmachines handig als u dikkere papiersoorten mooi en vloeiend wilt afsnijden. Ook als u zelf niet veel kracht heeft, is de rolsnijmachine een handig hulpmiddel. U hoeft namelijk zelf geen kracht te zetten op de machine. Het nadeel: veel papier tegelijk snijden, dat kan de machine niet zo goed. Heeft u veel papier waar u snel doorheen wilt? Kies dan voor een zogenoemde zware snijmachine. Ook hiervoor heeft u zelf geen kracht nodig, de machine doet het snijwerk voor u. U hoeft enkel uw stapels papier goed in de papiersnijder te leggen en de machine te bedienen met een knop of hendel. Met deze handige, snelle papiersnijmachines vliegt u zo door de stapels papier heen. Wilt u af en toe een stapeltje of enkele papieren snijden? Dan voldoet de doorsnee snijmachine.


3 Tips voor het gebruiken van een papiersnijmachine

Gebruik deze tips voor het gebruiken van een papiersnijmachine om documenten en andere papiervormen mooi te snijden:
  1. Houd de papiersnijder en uw documenten schoon, zodat er geen kruimels of andere dingen tussen de vellen papier kunnen komen. Zo maakt u van een stapel papier een mooie, rechte stapel. Gebruik bijvoorbeeld mappen, vloeiboeken of opbergboxen om de documenten netjes in op te bergen.
  2. Maak bij een doorsnee snijmachine de stapels niet te dik. Dan bent u misschien iets langer bezig, maar snijdt u de vellen wel het mooist recht, doordat ze niet verschuiven tijdens het snijden.
  3. Maak bij gebruik van snijmachines voor een stapel altijd eerst een proef. Zo kunt u de instellingen controleren, zonder dat u stapels papier verkeerd snijdt.
Wilt u meer weten over papiersnijmachines? Bezoek dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Hier staan professionals voor u klaar om u alles te vertellen over papiersnijmachines.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt