Tips voor een schoon kantoor

Een schoon kantoor is erg belangrijk. Een schone en gezonde werkplek zorgt er namelijk voor dat mensen productiever en creatiever werken. Daarnaast is een schoon kantoor uiteraard beter voor de gezondheid dan een vies kantoor. Genoeg redenen dus om uw kantoor schoon en netjes te houden. Wij geven u een aantal handige tips om uw kantoor schoon te houden. 


Houdt uw bureau netjes

Een schoon kantoor begint bij uzelf. Zorg er dus voor dat uw bureau netjes is. Houd bijvoorbeeld voor uzelf aan dat uw op een bepaald tijdstip uw bureau even opruimt. Berg rondslingerende papieren op in een map en gooi afval in de vuilnisbak. Aan het einde van de dag is tevens een uitgelezen moment om uw kantoor op te ruimen. Zo kunt u de volgende dag starten in een schoon kantoor!


Voordelen schoon kantoor

Uw kantoor schoonmaken zorgt niet alleen voor een opgeruimd gevoel. Een schoon kantoor zorgt er ook voor dat u minder snel ziek wordt. Neem uw bureau regelmatig met een (schoon) doekje en wat water af. 

Maar denk ook aan kantoorartikelen die vaak vergeten worden, zoals uw toetsenbord en muis. Deze kantoorartikelen zijn een bron van bacteriën. Neem uw toetsenbord en muis dan ook regelmatig af met een doekje. Door uw kantoor schoon te houden voorkomt u dan ook dat u sneller ziek wordt.


Afvalbakken

Zorg voor voldoende afvalbakken op kantoor. Zo kan iedereen gemakkelijk zijn of haar afval weggooien in de daarvoor bestemde afvalbakken. Natuurlijk is het belangrijk dat u hierbij rekening houdt met het milieu, door afval te scheiden. Zorg dan ook voor een papierbak, een groenbak en een restafvalbak. 

Maar ook het schoonmaken van de afvalbakken hoort bij een schoon kantoor. Verwissel dus regelmatig de afvalzak, maar zorg er ook voor dat de afvalbak schoon is. Zorg er dus altijd voor dat er een afvalzak in de afvalbak zit en haal ook regelmatig een doekje over de afvalbak. 

Met deze handige tips houdt u uw kantoor gemakkelijk en eenvoudig schoon! 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt