Tips voor een kantoor aan huis

Een kantoor aan huis geeft u veel vrijheid. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer u aan het werk gaat. Echter is een kantoor aan huis niet voor iedereen weggelegd. Een kantoor aan huis heeft namelijk zo zijn voordelen, maar ook zijn nadelen. Wij vertellen u alles over thuiswerken en een kantoor aan huis en geven u daarnaast handige tips voor een kantoor aan huis!


Thuiswerken, hoe zit dat?

Wanneer u er voor kiest om thuis te gaan werken zijn er natuurlijk een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. In de meeste gevallen is het echter wel wettelijk mogelijk om een kantoor aan huis te nemen. Thuis werken in een kantoor aan huis heeft dan ook vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de vrijheid die u heeft, maar u bespaart bijvoorbeeld ook op de reis- en huurkosten. Een kantoor aan huis is dan ook voor sommige mensen de ideale oplossing. Daarnaast kunt u uw thuiskantoor helemaal inrichten naar uw smaak. Kies voor meubilair dat u fijn vindt. Denk bijvoorbeeld aan een fijne bureustoel!


Nadelen kantoor aan huis

Echter heeft een kantoor aan huis ook nadelen. Zo vinden veel mensen het lastig om werk en privé gescheiden te houden wanneer zij een kantoor aan huis hebben. Ook vinden sommige mensen het juist fijn om in contact te zijn met mensen. Tenzij u ook medewerkers in uw kantoor aan huis heeft, kan het wel eens eenzaam zijn om thuis te werken. 


De juiste verzekering

Met een kantoor aan huis heeft u vaak wel veel spullen van waarde staan. Denk aan apparatuur als computers, printers en scanners. Het kan zijn dat uw inboedelverzekering dit niet allemaal dekt door de te hoge waarde van de gezamenlijke spullen. Het is dan ook belangrijk om altijd uw verzekeringen na te kijken om te kijken of alles klopt en of alles wel gedekt is. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt