Tips verantwoord werken

Verantwoord werken komt naar boven wanneer het gaat om de inrichting van uw kantoor. Niet alleen de veiligheid is erg belangrijk, maar ook comfort wordt steeds belangrijker op  het werk. Verantwoord werken heeft alles te maken met kantoorartikelen (bijvoorbeeld bureaustoelen en polssteunen) die zorgen dat men veilig, doeltreffend, gezond en comfortabel kan functioneren. 
 

De werkgevers

De werkgevers kunnen veel invloed uitoefenen op het verantwoord werken. Veiligheid wordt vaak als vanzelfsprekend genomen, maar toch kunnen hier veel punten in verbeterd worden. Veilig werken kan bevorderd worden door verschillende kantoorartikelen, denk aan EHBO artikelen. Niet alleen de kantoorartikelen zijn bepalend bij verantwoord werken, ook de werkomgeving zelf. Er kan hier gedacht worden aan de temperatuur, verlichting en decoratie. Wanneer de temperatuur niet aangenaam is, heeft dit een negatieve invloed op het verantwoorde werken. 
 

De werknemers

Behalve dat de werkgevers invloed uitoefenen op het verantwoord werken, hebben de werknemers ook invloed. Een comfortabele bureaustoel moet wel goed gebruikt worden. Het is van belang dat de werknemers de juiste werkhouding aannemen. Ook hebben de werknemers zelf invloed op het comfort. Zo kunnen zij zelf zorgen voor decoratie op het bureau. 
 

Tips verantwoord werken

We hebben enkele tips op een rij gezet op het verantwoord werken gemakkelijker te maken:
  • Neem de juiste werkhouding aan. 
  • Zorg voor decoratie (planten/bloemen worden aangeraden)
  • Houd rekening met het licht van buitenaf. Zorg ervoor dat uw scherm niet reflecteert. 

Bent u op zoek naar kantoorartikelen om het verantwoord werken te stimuleren? Zoek een kantoorvakhandel bij u in de buurt met onze postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt