Tips over toners en cartridges.

Tips voor toners lopen uiteen. Het kan wel degelijk verschil maken hoe u een toner behandelt om er zorg voor te dragen dat u de toner zo lang mogelijk kunt gebruiken. Natuurlijk heeft u liever niet dat de toner zijn kwaliteit verliest. Daarom de volgende algemene tips voor uw toner.
 

Tips voor uw toner

  1. De eerste tip is om een toner aan te schaffen die u kunt navullen. Dit is goed voor het milieu en uw portemonee. 
  2. Voor het goed functioneren van een toner is het belangrijk dat de cartridge niet wordt bloot gesteld aan hevige schokken. Een toner cartridge bestaat namelijk uit een aantal losse onderdelen en ieder onderdeel, zoals een tandwiel, is belangrijk. Voorkom dus heftige bewegingen en schokken tegen de printer en laat de toner niet vallen. 
  3. Print niet honderden pagina’s achter elkaar. Toners verschillen dan wel van inkt cartridges in het feit dat ze meer en vaker gebruikt kunnen worden maar om uw toner lang goed te houden wordt het aangeraden niet in overvloed te printen zonder pauze. Door de hitte wordt het tonerpoeder namelijk erg warm en bij oververhitting kunnen delen beschadigd worden. 
  4. Wanneer u een (lege) toner wilt bewaren omdat u deze later wilt laten navullen, dient u deze op een donkere en droge plaats te bewaren. Bovendien is het van belang dat u de toner in een afgesloten plastic zak bewaard. Dit is ter voorkoming van uitdrogen. Stel de toner dus ook niet bloot aan licht. 
  5. Een lege toner is maximaal 1 jaar te bewaren als u deze graag wilt navullen. 
  6. In een tonercartridge zitten rubberen of aluminium rollen. Deze dient u niet met blote vingers aan te raken, dit kan vlekken veroorzaken op het papier. 

Overige informatie nodig of wilt u een toner aanschaffen? Kijk dan welke kantoorvakhandel bij u het dichtste in de buurt zit met behulp van onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt